Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Rafael Nadal popřel, že by trpěl depresemi

Roland Garros

  10:24
VIŇA DLE MAR (Chile) - Španělský tenista Rafael Nadal popřel spekulace o tom, že trpí depresemi. Bývalý první hráč světa, jenž se po 222 dnech zdravotní pauzy vrátil na turnaji ve Viňa del Mar, ale v rozhovoru pro magazín Focus připustil, že pro něho byl loňský rok hodně těžký.

Španělský tenista Rafael Nadal s kartami, na kterých je vyobrazeno jedenáct jeho grandslamových triumfů foto: Reuters

"Pro žádného sportovce není samozřejmě snadné, když na několik měsíců vypadne. Já jsem navíc přišel o olympijské hry v Londýně. Měl jsem nést španělskou vlajku na slavnostním zahájení. Ale deprese? Ty opravu nemám," řekl Nadal, jenž před nucenou pauzou hrál naposledy vloni v červnu ve Wimbledonu, kde vypadl s Lukášem Rosolem.

Šestadvacetiletý Španěl pak léčil problémy s koleny, které ho pronásledují po celou kariéru. "Takové bolesti jsem ještě nikdy neměl. Při každém pohybu se mi chtělo křičet," přiznal.

Nadal trpí Hoffa-Kastertovým syndromem, při němž otéká tuková tkáň pod čéškou. Problémy má především s levým kolenem. Když konečně bolesti pominuly, musel návrat na kurty na začátku roku znovu odložit kvůli žaludečním potížím.

Na okruh ATP se sedminásobný vítěz Roland Garros vrátil až tento týden v Chile a zatím se mu na antuce daří. Ve dvouhře je ve čtvrtfinále, ve čtyřhře si s Argentincem Juanem Mónakem zahraje semifinále.

Autor: