Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Räikkönen nahradí u Ferrari Schumachera

Sport

  18:54
MONZA - Šéf Renaultu Flavio Briatore dnes naznačil, že Ferrari už podepsalo smlouvu s finským pilotem mclarenu Kimim Räikkönenem. "Kdyby nepodepsal ferrari, skončil by u nás," řekl Briatore.

Finský pilot Kimi Räikkönen v monopostu mclaren. foto: AFP

Räikkönen se má stát u slavné značky nástupcem Michaela Schumachera. Sedminásobný mistr světa se má ohledně své budoucnosti vyslovit v neděli po Velké ceně Itálie v Monze; očekává se, že oznámí konec kariéry.

"Snažili jsme se získat Räikkönena," řekl dnes novinářům Briatore po tréninku na nedělní Grand Prix. Vrátil se tak k okamžiku, kdy mu dosavadní jednička jeho stáje Fernando Alonso oznámila, že od roku 2007 odchází k McLarenu.

"Nečekali jsme, že Fernanda ztratíme, takže jsme zareagovali příliš pozdě. No a Kimi už byl rozhodnutý podepsat předběžnou smlouvu s Ferrari. Jsem si jistý, že bude v příští sezoně jezdit za Ferrari s Felipem Massou," dodal Briatore, jenž se před několika dny upsal Renaultu do roku 2008.

Vítězové Poháru konstruktérů z minulého roku a současní lídři budou po Alonsově odchodu ke konkurenci spoléhat na dosavadní dvojku Giancarla Fisichellu a nováčka Heikkiho Kovalainena. "Samozřejmě mým snem bylo mít Kimiho a Fernanda, ale co není možné, není možné. No nic, tak ho tedy zkusíme příští rok porazit," dodal Briatore.
Autoři: ,