Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Rangers se znovu přiblížili play off

Sport

  8:22
NEW YORK - Hokejisté New Yorku Rangers se znovu přiblížili účasti v play off. V městském derby s Islanders vyhráli až po samostatných nájezdech 2:1. Jedinou branku v běžné hrací době vstřelil za Jezdce český útočník Petr Průcha.

Rozhodující nájezd Matta Cullena. foto: Ed BetzČTK

O výhře pak rozhodl Matt Cullen, který jako jediný uspěl v penaltovém rozstřelu.

"Jsou to pro nás ohromně důležité dva body," konstatoval Cullen, jenž ve druhé sérii nájezdů obelstil brankáře Ricka DiPietra pohybem hlavou a poté jej překonal střelou nad vyrážečku. "Udělal to dobře. Byla to rychlá střela," uznal DiPietro, který zneškodnil penaltu Michaelu Nylanderovi i Jaromíru Jágrovi.

Henrik Lundqvist však na druhé straně pochytal všechny tři pokusy Ostrovanů. Rangers tak vyhráli na samostatné nájezdy podruhé za sebou a v tabulce Východní konference ztrácejí už jen dva body na poslední osmé postupové místo do play off, na němž se nachází Carolina. Islanders mají na sedmé příčce před Rangers pětibodový náskok.

Zápas svou atmosférou a důležitostí v zaplněné Madison Square Garden připomínal boje o Stanley Cup. Domácí svého soupeře doslova udolali, když na jeho branku vyslali za 65 minut utkání celkem 57 střel. Ujala se však jediná. V první minutě třetí třetiny Petr Průcha dorazil střelu Jeda Ortmeyera a vyrovnal na 1:1. Hosté vedli od 19. minuty zásluhou gólu Jasona
Blakea v přesilové hře.

Rangers po vyrovnání spustili střeleckou smršť. Ale vynikajícího DiPietra, který 56 zákroky stanovil nový klubový rekord, znovu pokořil až Cullen v rozstřelu. "Chtěli jsme pálit ze všech pozic a doufali, že to tam prostě ještě jednou spadne. Nestalo se, ale snad se to povede v příštím zápase. Jejich brankář musí být po dnešku hodně unavený," uvedl Jaromír Jágr, jehož
tým se utká s Islanders znovu ve čtvrtek a pak ve zbytku základní části ještě dvakrát.

Po třízápasové pauza zaviněné zraněním ramena se v pondělí v sestavě Rangers znovu objevil český útočník Martin Straka. Naopak jeho slovenský spoluhráč Marcel Hossa si v druhé třetině poranil koleno a utkání nedohrál.
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!