Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Řepka a Sivok: sparťané na koni

Sport

  12:28
PRAHA - Stříleli pěstmi do vzduchu, po břiše klouzali směrem ke kotli. Bylo vidět, že si vítězství nad Slavií užívají. Jako všichni sparťané. Jenže Tomášové Sivok a Řepka, dva symboly rudého týmu, by pro výhru v derby snad i umřeli.

Tomáš Řepka ze Sparty a Stanislav Vlček. foto: ČTK

„Jsem strašně šťastnej,“ jásal Řepka. Obránce, který se v zimě vrátil z Anglie, v týdnu spolu se Sivokem rozpoutal slovní válku. Ostré výroky visely i jako transparenty na letenských tribunách: „Slavia je podřadný klub. Bude věčně druhá.“

Po utkání byli oba hráči na koni, mohli si ještě přisadit. Když obkroužili s děkovačkou stadion, zamířili s mužstvem i ke slávistickému kotli a dál tleskali. Červenobílí fanoušci se mohli pominout.

„Šel jsem jim poděkovat, že fandili svému klubu,“ nadechl se po střetnutí Sivok. „Ale asi to bylo málo, jako tradičně na Spartě. Třináct let tu nevyhráli, tak si budou muset ještě počkat,“ zasadil ránu.

Potlesk použil už během utkání. Jenže tehdy měl úplně jiný cíl. Ze sparťanského kotle totiž přilétl předmět, který před rozehráním rohu trefil Lukáše Jarolíma. Rozhodčí Šedivý přerušil zápas a zavolal si oba kapitány, tedy Pitáka a Sivoka. Ten zvedl ruce, aby fandy zklidnil.

„Pochopili to. Byli si dobře vědomi, že kdyby takhle pokračovali, mohl by zápas skončit. Pak už se chovali slušně,“ vykládal Sivok.

Z červenobílé strany musel během duelu poslouchat pomstu za svou prostořekost. „Sivoku, ty jsi hovado,“ skandovali slávisté.

Řev slávistů mi dělal dobře
„Řvali i na Řepku. Jen ať křičí. Oni to možná nevědí, ale pro mě to byla spíš další motivace. Dělalo mi to dobře,“ liboval si mladý záložník. S vítězstvím v kapse pak nastal čas pro slovní odvety. Že Slavii poškodil sudí Šedivý? „To mě nepřekvapuje. Klasický slávisti, vždycky brečí,“ vykládal Řepka.

„Tohle bylo moje páté derby. Ani jedno jsem neprohrál a oni si vždycky stěžovali. Ale kdo měl víc šancí? My. Naše vítězství je naprosto zasloužené,“ přidal se Sivok.

Splnilo se mu velké přání, konečně se může cítit jako neomezený vládce fotbalové Prahy. V tom mu až dosud bránila ponižující podzimní prohra 1:4, ačkoli u ní na hřišti chyběl. „To, co se stalo na Strahově, byla výjimka. Teď se budeme půl roku smát, že jsme králové Prahy. Když někam vyrazím, můžu jít se vztyčenou hlavou. A slávisti budou chodit kanálama, jako vždycky,“ dorazil protivníka Sivok.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...