Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Richardsová se dočkala. Konečně vyhrála zlato na čtvrtce

Sport

  22:21
BERLÍN - Americká čtvrtkařka Sanya Richardsová vybojovala na atletickém mistrovství světa v Berlíně svoji první zlatou medaili z významného šampionátu. K titulu si dlouholetá jednička na této trati doběhla v nejlepším letošním světovém čase 49,00 sekundy a spravila si chuť po loňské olympiádě, kde jako jasná favoritka skončila až třetí.

Sanya Richards a její velká radost. foto: Fabrice Coffrini.AFP

Richardsová přitom dvakrát triumfovala v seriálu Zlaté ligy, ale na velký titul dosud nedosáhla. Předloni se nečekaně ani nekvalifikovala na MS v Ósace v národním šampionátu. Před berlínským šampionátem ale zaběhla už po 37. v kariéře čtvrtku pod 50 sekund, čímž předčila dosavadní rekordmanku Maritu Kochovou. Nyní přidala další takový čas.

"Konečně to mám, znamená to pro mě celý svět. Neznám lepší pocit, byl to skvělý závod," radovala se Richardsová.

Za Američankou skončily olympijské medailistky
Za čtyřiadvacetiletou vicemistryní světa z roku 2005 získala stříbro stejně jako na hrách v Pekingu Jamajčanka Shericka Williamsová. Třetí skončila Antonina Krivošapková z Ruska, medaile nezbyla na obhájkyni prvenství a olympijskou vítězku Christine Ohuruoguovou, jež byla pátá.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...