Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Roman Šebrle ve skoku o tyči vyhořel: 'Vůbec nevím, co se stalo'

Sport

  10:16aktualizováno  13:55
BERLÍN - UVNITŘ VIDEO Ve skoku o tyči Roman Šebrle definitivně pohřbil naději na medaili z mistrovství světa v Berlíně.

Roman Šebrle. foto: AFP

Sledujeme on-line


Obhájce titulu z Ósaky skočil jen 460 centimetrů a v průběžném pořadí klesl s 6826 body ze šestého místa na konec první desítky.

Desetibojaři v tyčkařské soutěži ještě pokračují.

Šebrle své první dvě postupné výšky 440 a 460 cm přeskočil napoprvé, ale nijak vydařenými pokusy. "Potřebuje skočit pět metrů, aby měl ještě šanci, ale zatím to nevypadá," hlesl v hledišti kouč Dalibor Kupka.

Na první skok na 480 cm si Šebrle vzal příliš měkkou tyč, ale při dalších dvou pokusech se ani neodrazil, i když se od doskočiště vrátil a zkusil se znovu rozběhnout.

Po posledním marném rozběhu jen vztekl mrštil tyčí o zem. "Vůbec nevím, co se stalo, neumím si to vysvětlit," řekl novinářům Šebrle. Nevycházel mu rozběh. "Prostě jsem tam doběhl a byl jsem tam špatně," konstatoval.

Ani s předchozím hodem diskem nebyl spokojený. "To mělo být o dva metry dál, minimálně," řekl. Oštěp si prý ještě hodí naplno, ale v závěrečné patnáctistovce se bude šetřit. "Je to jedno, jestli budu šestý nebo desátý," řekl rezignovaně.


Ve hře dnes bude v Berlíně celkem šest českých reprezentantů. Do  finále se už nedostal tyčkař Jan Kudlička. Dále se představí dálkaři Roman Novotný a Štěpán Wagner, v kladivu Lenka Ledvinová. Do boje o medaile se ze semifinále pokusí dostat také překážkář Petr Svoboda.

Připraveno je pět finále včetně běhu na 200 metrů, v němž je favoritem na zisk druhého titulu po triumfu na stovce Jamajčan Usain Bolt.

Autoři: ,