Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Rosický proti Němcům zřejme nenastoupí

Sport

  18:12
MNICHOV - Česká fotbalová reprezentace se zřejmě bude muset ve středečním zápase kvalifikace na Mistrovství Evropy obejít bez Tomáše Rosického. Trenér Karel Brückner i samotný fotbalista sice ještě nechávají malou naději a s konečným rozhodnutím čekají na odpolední trenink, ale Rosický přiznal, že po nedávném zranění je stále ještě omezený v pohybu.

Čeští fotbalisté na tréninku. foto: ČTK

Celý týden před utkáním v Mnichovně se právě o Rosického startu spekulovalo nejvíce. Pro český tým je středový záložník klíčovým hráčem, a tak se čekalo, zda se mu podaří odstranit následky měsíc starého zranění stehenního svalu.

Během soustředění v Seefeldu sice trénoval s celým týmem, ale některé cviky vynechal a jak se zdá, fit nebude. "Moc se za poslední dny nezměnilo. Stále mám jisté problémy, především při pohybu a to mě limituje," řekl Rosický.

"Až po rozcvičení se rozhodneme, zda bych mohl hrát. Víc k tomu nyní nemohu říct," řekl sedmadvacetiletý špílmachr, který tak přijde o možnost zahrát si poprvé v moderní Allianz Areně.

Jankulovského nahradí Ujfaluši
Trenér Brückner byl mnohem zachmuřenější, ale je prý připraven i na alternativy bez Rosického. "Máme různé možnosti, ale stále jsem optimista a věřím, že bude platit ta alternativa s Tomášem v sestavě," oznámil kouč.

Tomáš Ujfaluši.Zatímco složení středové řady tají, včetně toho, zda nastoupí v pětičlenném rozestavení, náhradu za distancovaného Marka Jankulovského oznámil. "Nebude to žádné překvapení, nastoupí tam Tomáš Ujfaluši," řekl trenér. Na místě pravého beka by tak měl dostat šanci Zdeněk Pospěch.

I dnes Brückner odmítl dohady, že Němci budou mít po jistém postupu na evropský šampionát v utkání menší motivaci. "Stejně jako nám i jim vypadli dobří hráči kvůli zranění, ale zápas rozhodně nepodcení," uvedl trenér, který se vyhnul srovnání obou týmů na Euru před třemi lety a nyní.

"Tehdy jsme byli nahoře, zatímco soupeř se trápil. Teď už se ale Němci dostali do obvyklé pohody," řekl český kouč, jehož svěřenci tehdy po vítězství 2:1 poslali německý výběr domů už po základní skupině. Rosický jeho slova potvrdil, Němci se podle něj hodně zvedli. "Je to hodně silný tým a bude jedním z favoritů mistrovství Evropy. My jsme mezi oběma turnaji prošli částečnou obměnou týmu, ale postup se nám už přiblížil a na turnaji se může stát cokoliv," řekl Rosický.

Autor: