Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Rudolf Kraj sporně prohrál na body

Sport

  0:19aktualizováno  2:33
MILÁN - Český třicetiletý boxer Rudolf Kraj svůj životní zápas nezvládl. V italském Milánu podlehl na body domácímu Fragomenimu. Japonský rozhodčí Fukichi Yuji zápas překvapivě předčasně ukončili v osmém kole kvůli zraněnému obočí italského boxera.

Rudolf Kraj (vlevo) tleská vítěznému Fragomenimu. foto: ČTK

Nástup v rytmu hip-hopu nebyl "Mělnické mlátičce" nic platný. V zápase totiž nakonec slavil úspěch rockový tank Fragomeni, který ukázal, že ani v 39 letech nemusí být boxer na odpis. První dvě kola vyhecovaného zápasu ve vyprodaném milánském Palalidu byla víceméně vyrovnaná. Italský veterán postupem času získával mírně navrch a o devět let mladšího bijce z Čech dostával pod tlak.

Držel střed ringu a snažil se Rudu Kraje zasypávat tvrdými háky. To se mu i díky mizerné obraně českého boxera dařilo.  Ital dokazoval, že ne nadarmo vyhrál v profi ringu 25 zápasů a podlehl jen trojnásobnému mistru světa Davidu Hayemu. Ten trůn opustil a dal dnešním soupeřům šanci poprat se o něj.

Anketa

Proč čeští boxeři prohrávají svá utkání o tituly mistra světa vždy sporně?

Měli vždy nevýhodu cizího prostředí a také box je hlavně politika. 356
Soupeři byli holt lepší, měli by přestat brečet nad výsledky a více se snažit. 111
Nevím, box příliš nesleduji. 106

Přesto však první 4 kola nakonec vyhrál rodák ze středočeského Mělníku. Podle nových pravidel se v mistrovských zápasech totiž vyhlašují průběžné výsledky každou třetinu duelu. Český boxer se navíc od šestého kola stále zlepšoval a na soupeře tvrdě dorážel. Bitva nakonec neskončila po vypsaných 12 kolech, ale o 4 kola dříve. Hodně překvapivým verdiktem.

Proč? Italský soupeř měl po úderu českéh bijce krvavě zraněné obočí a v zápase podle pravidel nemohl pokračovat. Následně jej rozhodčí podivně vyhlásili vítězem duelu a to i přes zmíněný fakt, že první čtvrtinu zápasu "Mělnická mlátička" vyhrála. Rudolf Kraj tak hodně podivně poznal ve svém 15 zápase mezi profíky prvního přemožitele. 

Je ale možné, že bude mít utkání stejně jako před půl rokem sporná prohra Konečného s Dzindzirukem, dohru. Český boxer nastoupil ke třetímu zápasu o titul mistra světa v historii a ani jednou nebyl výsledek bez komplikací. 

Předzápasy přinesly zajímavé souboje juniorů a žen. Především Mexičané Adrian "El Confesor" Hernandez a Ivan "Pollito" Menesese a Italky Simona Galassi a Stefania Bianchini zcela zaplněnou Palalido arénu bavili technickým, rychlým boxem, výměna střidala výměnu.

OHLASY PO UTKÁNÍ:
"Dopadlo to, jak to dopadlo. Je to škoda. Ani jednou jsem nebyl, jak se říká, zhulenej. Jeho údery byly tlačené, nebyly to bomby,"
řekl Rudolf Kraj novinářům po prohrané bitvě. Rozhodnutí ringového arbitra jej navíc dost zaskočilo. Fragomeni totiž nevypadal výrazně indisponovaný. "Viděl jsem doboxovat zápasy, ve kterých měli boxeři otevřené celé obočí. Tady to bylo kousek a ani jsem si nevšiml, že by mu tekla krev," kroutil hlavou. 

Předčasné ukončení duelu nahrálo domácímu Italovi. Podle dostupných informací totiž vyhrál čtyři ze sedmi ukončených kol. "Je pravda, že jsem byl vyšťavený, ale když se mu v posledním kole otevřelo obočí, tak jsem ožil. On už taky začínal být unavený a myslím si, že díky tomu to taky stopli. Věděli, že vedl a nechtěli riskovat, co by se mohlo stát v dalších kolech," uvedl Kraj.

Nepřijde i vám, že verdikt tohoto zápasu tak trošku smrdí?

Autoři:

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...