Pátek 31. května 2024, svátek má Kamila
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Rus Kramnik se stal mistrem světa v šachu

Ruský šachista Vladimir Kramnik získal titul mistra světa, který je po třinácti letech znovu jen jeden. V dnešním tie-breaku v Elistě porazil Bulhara Veselina Topalova 2,5:1,5, když o výhře rozhodl vítězstvím ve čtvrté partii rapid šachu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pawell

14. 10. 2006 14:25
Topalovův boj

Pokud jste četli tiskovky s oběma hráči během turnaje, tak i tam byl Topalov velmi zajímavý. Šachy hrát umí, ale namyšlený a suverenní je víc, než je třeba. Jeho osočení ve smyslu, že Kramnikovi byl dán titul od Kasparova, protože jinak by nikdy nic nezískal atd. Je pravdou, že má nejvyšší rating ELO. Kasparov už bohužel  skončil, ale systém bojů o titul mistra světa, jak ho vedla pár let po rozkolu s Kasparovem FIDE je velmi zvláštní a na trůn usedlo několik rychlokvašek. Nikdo Topalovovi ten titul s argentiny nebere, ale svým chováním se zpochybňuje sám. Na poslední olympiádě v Turíně hrál Kramnik na první šachovnici a hrál velmi dobře. Zato bulharům chyběl jejich skvost, který se možná připravoval na zápas o mistra světa, ale určitě i jinak, než hrou, což v Elistě dokázal. Zajímavé je také to, žeTopalov neustále mluví, že Kramnik skoro nikde jinak nehraje. Asi by si měl hlavně hledět sebe.

0 0
možnosti

protestant

14. 10. 2006 12:19
Proč včichni mluví o programu Fritr, když tento je ař na 7. místě žebříčku programů:

http://www.computerschach.de/index.php?option=com_wrapper&Itemid=238

0 0
možnosti

Liturgyj

14. 10. 2006 11:41
Ach boze

Kramnik je typickym predstavitelem sveho etnika (nemyslim Rusy). Protoze nemuze vyhrat poctive, musi na to holt jinak. Jestli ma v neporadku mocovou trubici, mohl to rict predem. Takhle to vypada vselijak a nikdo normalni se na nej nebude divat jako na skutecneho viteze.

0 0
možnosti

protestant

14. 10. 2006 12:14
Re: Ach boze

Co to píšeš za nesmysly. Kramnik vyhrál i s jednou kontumací, která vznikla chybou FIDE. Ve skutečnosti vyhrál o dva body. Kecy o nějakém používání počítače jsou nesmysly, které mohou uchvátit jen ty, kteří počítačovým šachům nerozumnějí.

0 0
možnosti

arogant

14. 10. 2006 1:11
Zbytečně se rozčilujete

Fritz je lepší než Kramnik či Topalov. Všichni budou jen opisovat. Proč myslíte,že to Kasparov složil.Jakoby už sestrojili atleta androida.Kdo bude mít zájem o průměrné výkony lidských atletů?Šachy byly prostě na řadě první. Je to škoda,ale budoucnost nevidím pro šachy růžově.

0 0
možnosti

Kuba

14. 10. 2006 1:25
Re: Zbytečně se rozčilujete

Tohle dost dobre nedava smysl. Auta taky jezdi rychleji nez behaji lide, a presto se porad soutezi ve sprintu a vytrvalostnich bezich... Sachy jsou soutez lidi. Nikdy neexistoval realne zadny souboj Clovek vs. Pocitac. Tento mytus vytvorili jen novinari, kteri tomu nerozumi, a velke softwarove firmy, ktere tento pocin brali jako reklamu.

Sachy byly, jsou a budou soutezi lidskych mozku.

0 0
možnosti

sanborn

14. 10. 2006 0:01
vítěz?

Není Kramnik ten co šel během jedné hodiny 50krát čůrat?

0 0
možnosti

Hmm.

14. 10. 2006 0:41
Re: vítěz?

1. On se proste prochazel ze sve rest room do koupelny/zachoda.

2. Mistnosti jsou pred a po hre prohledany + odstineny od elektromag signalu. Stejne tak jsou prohledani oba hraci. Sama odvolaci komise, ktera zachod zamkla (a tim porusila pravidla zapasu - s jakoukoliv zmenou usporadani po startu prvni partie musi podle smlouvy souhlasit obe strany) konstatovala, ze neexistuje podezreni, ze kramnik svindloval (jen blazen by si nicil  karieru).  Bezpecnostni opatreni byla vyssi nez behem zapasu ve, kterem Kramnik porazil Kasparova. Dalsi obvineni topalovova tymu, ze se kramnikovy tahy shoduji s pocitacem je vylozene smesne, shoda Topalov - pocitac je obvykle jeste vyssi.

3. vice nez 100 velmistru (vc. mistru sveta a jejich vyzyvatelu )odsoudilo chovani Topalova a kontumaci (zadny se nepostavil za topalova).

Takze cele to obvineni bylo jen nechutnym utokem na psychiku soupere (obvineni ze svindlovani, naruseni zabehaneho rytmu) a na jeho budouci "marketingovou cenu". Bohuzel taky utokem na celou kralovskou hru, ktery se bohuzel povedl -  viz hlupaci ve zpravodajstvi TV nova + vas prispevek

0 0
možnosti

arogant

13. 10. 2006 18:58
Mistrovství světa v šachu

je po příchodu Fritze zcela evidentně devalvováno a samotnými velmistry zdiskreditováno. Něco jako s dopingem. Nic již nebude jako před Fritzem.

0 0
možnosti

Hmm.

14. 10. 2006 0:45
Re: Mistrovství světa v šachu

Muzete tu diskreditaci nejak rozvest? Nevim o jedinem pripadu, kdy by na superturnaji nekdo byl usvedcen z pouzivani pocitace. Usporadani v Eliste to navic zcela vylucovalo. Tim nesmyslnym obvinenim se pouze  Topalov v nouzi pokusil zvratit stav zapasu.

0 0
možnosti

gakusei

13. 10. 2006 18:22
wer

teda, podle mě je ten Kramnik mnohem hezčí, ačkoli mám ánung tak akorát na úrovni e2e4.a pak velká neznámá.

0 0
možnosti

Sun tzu

13. 10. 2006 17:57
Mám radost

Fandil jsem mu. Je to kreativní hráč a stratég. Mám rád jeho přístup k hře a jeho názory. Paráda !

0 0
možnosti

Kuba

13. 10. 2006 17:55
Konecne

Konecne a naprosto zaslouzene je opet jen jeden mistr sveta... Topalov a jeho tym se svym jednanim naprosto zbytecne zdiskreditovali...

0 0
možnosti