Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Růžička vynesl trumfy. S Jágrem bude hrát Červenka a Čajánek

Sport

  22:50
VANCOUVER - Sice nebyl přítomen jednomu z posledních tréninků na ledě, zato reprezentační kouč Vladimír Růžička odkryl karty před prvním zápasem. S Jágrem v útoku bude hrát Čajánek a Červenka, elitní formaci bude hrát ve složení Eliáš, Plekanec, Havlát.

Příprava českých hokejistů - Jaromír Jágr foto: ČTK

Dva dny před vstupem do turnaje Růžička prozradil složení útočních trojic, v jakém vyjedou do zápasu proti Slovensku.

Složení českých útoků

1. Martin Havlát - Tomáš Plekanec - Patrik Eliáš
2. Jaromír Jágr - Roman Červenka - Petr Čajánek
3. Martin Erat - David Krejčí - Tomáš Fleischmann
4. Milan Michálek - Josef Vašíček - Tomáš Rolinek

Hokejová reprezentace se připravuje na vstup do olympijského turnaje ve Vancouveru v téměř kompletním složení. Na tréninku byl na ledě téměř kompletní tým.

Chyběla jen trojice Filip Kuba, Milan Michálek a Jan Hejda, která do dějiště her přiletí dnes, a na ledě se neobjevil ani lehce zdravotně indisponovaný Marek Židlický.

Mužstvo se připravovalo bez kouče Vladimíra Růžičky, jenž musel ve stejném čase na povinnou schůzku trenérů reprezentačních týmů. "Chtěl jsem odejít, ale dostali bychom pokutu, kdybych to udělal. Tak jsem musel zůstat," řekl Růžička novinářům.

Klíčový trénink, jediný v kompletním složení, čeká hokejisty v úterý večer místního času. Ještě před ním by se hráči měli od trenérského tria dozvědět základní informace týkající se plánované hry. "Musíme si sednout a říct si co hrát, jak naložit s přesilovkami a oslabením," uvedl Růžička.

V elitním útoku by měli hrát Martin Havlát, Tomáš Plekanec a Patrik Eliáš, ve druhé formaci Jaromír Jágr, Roman Červenka a Petr Čajánek, ve třetí Martin Erat, David Krejčí a Tomáš Fleischmann a ve čtvrté Milan Michálek, Josef Vašíček a Tomáš Rolinek.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...