Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sáblíková byla v závodu na 1500 metrů ve SP osmá, v konečném pořadí je devátá

Martina Sáblíková na ME v holandském Heerenveen. foto: ČTK

Heerenveen - Rychlobruslařka Martina Sáblíková byla osmá v závodu na 1500 metrů ve Světovém poháru v Heerenveenu a oproti minulému týdnu si tak o jedno místo polepšila. Z vítězství se radovala Brittany Boweová z USA, která ovládla i celkové hodnocení výrazně zkráceného seriálu. Sáblíková je v konečném pořadí disciplíny devátá.
  15:59

Třiatřicetiletá Sáblíková dnes zajela v hale Thialf čas 1:56,24 minuty a oproti svému sezonnímu maximu z minulého týdne byla o 76 setin sekundy pomalejší. Výsledkově si však nakonec mírně polepšila.

Druhý díl SP ovládla stejně jako ten první Boweová, která patnáctistovku absolvovala za 1:53,45 a druhou Antoinette de Jongovou z Nizozemska porazila o 35 setin. Třetí skončila další domácí rychlobruslařka Ireen Wüstová.

Druhé české závodnici Nikole Zdráhalové se závod vůbec nevydařil. Po chybě hned v úvodu zajela čas 2:02,53, za svým maximem v sezoně zaostala o téměř šest sekund a obsadila poslední 19. místo.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...