Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Šafářová postoupila v Miami do třetího kola, dál jde i Kvitová

Sport

  21:33
MIAMI - Česká tenistka Lucie Šafářová postoupila poprvé po třech letech do třetího kola turnaje v Miami. Sedmadvacetiletá fedcupová reprezentantka, jež měla na úvod coby 26. nasazená volný los, ve druhém kole porazila Američanku Vaniu Kingovou 6:3, 7:6.

Lucie Šafářová v utkání proti Vanie Kingové foto: ČTK/AP

Šafářová v předchozích dvou letech na Floridě po úvodním volném kole vstup do turnaje nezvládla. Ve třetím kole v Miami hrála naposledy v roce 2011, dál nikdy nedošla.

Kingové dnes ve třetím vzájemném zápasu vzala v obou setech vždy dvakrát podání, sama ale při svém servisu rovněž chybovala. Zisk úvodní sady si i přes jednu ztrátu podání v poklidu pohlídala, ve druhé ale promarnila vedení 4:1 a za stavu 5:6 podávala na záchranu setu.

Game získala čistou hrou a suverénně pak ovládla i tie-break. Ten Šafářová vyhrála 7:2 a Američanku podruhé v kariéře porazila.

Její příští soupeřkou bude vítězka duelu mezi čtvrtou nasazenou Ruskou Marií Šarapovovou a Kurumi Naraovou z Japonska.

Turnaj v Miami

Muži: Dvouhra - 1. kolo: García-López (Šp.) - Klahn (USA) 1:6, 6:1, 6:4.

Ženy: Dvouhra - 2. kolo: Kvitová - Ormaecheaová (Arg.) 6:3, 6:4, Garciaová (Fr.) - Zakopalová 7:6 (7:3), 7:6 (7:3), Šafářová - Kingová (USA) 6:3, 7:6 (7:2),

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...