Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vynikající výkon Satoranského proti Washingtonu pomohl ukončit sérii proher Chicaga

Hráč Washingtonu Bradley Beal (3) proti Tomáši Satoranskému (31) v první polovině zápasu NBA v Chicagu. foto: ČTK

Chicago - Basketbalisté Chicaga zvítězili v NBA nad Washingtonem 126:117 a po sérii osmi porážek i díky vynikajícímu výkonu Tomáše Satoranského poprvé uspěli. Český rozehrávač si proti svému bývalému klubu připsal třetí double double sezony za 15 bodů a 13 asistencí. Přihrávkami zásoboval Zacha LaVinea s 32 body a nováčka Cobyho Whitea, který si 33 body vytvořil nové osobní maximum.
  8:30aktualizováno  8:38

Chicago potvrdilo, že se mu v této sezoně proti Washingtonu daří. V úvodu ještě měli převahu hosté, ale na přelomu druhé a třetí čtvrtiny Bulls šňůrou 15:0 dostali zápas pod kontrolu a utekli až na rozdíl 25 bodů. Wizards nepomohlo ani 53 bodů Bradleyho Beala, který si rovněž vylepšil osobní střelecký rekord.

Chicago nestačilo v NBA na Charlotte. Satoranský hrál netradičně na křídle, dal 12 bodů

Zářil náhradník White, který 33 body navázal na sobotní výkon proti Phoenixu a stal se teprve druhým nováčkem v historii Bulls, který překonal hranici 30 bodů ve dvou po sobě jdoucích zápasech. Před ním to dokázal jen legendární Michael Jordan. „Znamená to hodně. Michael Jordan je nejlepší ze všech. Já se snažím neustále zlepšovat a tyto zápasy by mi měly pomoci,“ řekl White.

Satoranský dal zapomenout na nepříliš vydařený výkon proti Phoenixu a tentokrát patřil k lídrům týmu. Zápas začal dvěma asistencemi, další tři přidal hned po svém prvním krátkém střídání. Poté se blýskl parádní smečí přes faulujícího Bertanse a zvýšil už na 53:42. Těsně před poločasem dalším košem zařídil svému týmu patnáctibodové vedení.

Na začátku druhé půle pak spoluhráčům připravil tři rychlé trojky, kterými Bulls zápas definitivně zlomili na svou stranu. Už na začátku třetí čtvrtiny měl na kontě deset asistencí a začal přidávat i body. Do statistik si nakonec zapsal i tři doskoky a čtyři získané míče.

Lakers zvítězili nad Bostonem, Toronto zdemolovalo Indianu

Los Angeles Lakers vydřeli výhru 114:112 nad Bostonem. Do vedení je poslal 30 sekund před koncem LeBron James, který zaznamenal 29 bodů, osm doskoků a devět asistencí. Anthony Davis přidal 32 bodů a 13 doskoků včetně důležitých trestných hodů, kterými Lakers výhru potvrdili. Za Boston dal 41 bodů Jayson Tatum a vyrovnal tak osobní maximum.

Utkání hvězd NBA věnovaný Bryantovi ovládl potřetí v řadě tým vedený LeBronem Jamesem

Mistrovské Toronto dosáhlo na nejvyšší výhru v klubové historii, když zdemolovalo Indianu 127:81. Šlo o sedmnáctou výhru z posledních 18 zápasů.

Portland zdolal Detroit 107:104 díky CJ McCollumovi, který zaznamenal 41 bodů, 12 asistencí a devět doskoků. Carmelo Anthony přidal 32 bodů a společně tak dali zapomenout na absenci zraněného Damiana Lillarda.

New Orleans přehráli Golden State 115:101 i díky 28 bodům hvězdného nováčka Ziona Williamsona. Ital Nicolo Melli si vyrovnal osobní maximum 20 bodů, když dal šest trojek.

Autor: