Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Scolari a Benítez mají ledvinové kameny

Sport

  19:27
LONDÝN - Tak tomu se říká překvapení. A pak, že Chelsea s Liverpoolem nic nespojuje. Opak je pravdou. Fotbaloví trenéři obou celků Luiz Felipe Scolari (Chelsea) a Rafael Benítez (Liverpool) mají obdobné starosti. Nejen že se snaží své kluby Chelsea a Liverpool dovést k anglickému titulu, ale také je trápí bolesti způsobené ledvinovými kameny.

Luiz Felipe Scolari patří mezi impulzivnější kouče. foto: ČTK

Scolari strávil v nemocnici noc před nedělní remízou Chelsea 1:1 s West Hamem. Benítez musel dnes podstoupil drobný chirurgický zákrok, ale měl by se během dvou až tří dnů znovu vrátit do práce.

Operace možná čeká i Portugalce na lavičce londýnského klubu. "Mám velké bolesti. Lékaři byli rádi, že mě propustili z nemocnice, ale pokud kameny neodejdou, podstoupím malou operaci," řekl brazilský kormidelník, mezi jehož svěřence patří i český reprezentační gólman Petr Čech.

Fotbal je holt sportem jen pro tvrdé chlapi. Není se co divit, oba kouči anglických gigantů a vedoucích týmů soutěže patří mezi "nejdivočejší" trenéry v Premier League a o podobné problémy si vyloženě "říkají". Bude zajímavé sledovat nakolik jim jejich zdravotní komplikace omezí možnosti trénovat a vést své ovečky pevnou rukou za vytyčenými cíly.

Autor: