Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sdruženář Churavý skončil v Oberhofu opět šestý

Sport

  14:31
Oberhof - Sdruženář Pavel Churavý obsadil i ve druhém závodě Světového poháru v Oberhofu šesté místo. Český reprezentant se dokonce několik desítek minut radoval z páté příčky, což by pro něj znamenalo nejlepší výsledek v této olympijské sezoně.

Rakušan Felix Gottwald - severská kombinace. foto: ČTK

Jury ale uznala protest německé výpravy proti diskvalifikaci německého soupeře Erika Frenzela, který proběhl cílem sekundu před Churavým, ale byl původně vyřazen z výsledků kvůli "ulitému" startu.

Závod vyhrál přesvědčivě Američan Johnny Spillane. Při prvním triumfu v kariéře v SP měl někdejší mistr světa půlminutový náskok před Felixem Gottwaldem z Rakouska, který byl druhý i v sobotu. Třetí skončil domácí sdruženář Björn Kircheisen a před Churavým byl vedle Frenzela klasifikován už jen francouzský lídr průběžného pořadí seriálu Jason Lamy Chappuis.

Sobotní vítěz Hannu Manninen z Finska se musel spokojit s 16. místem.

Churavého dělilo od medaile jen pět sekund. Po skoku byl desátý a na desetikilometrovou trať se vydal s mankem 39 sekund na vedoucího Fina Janneho Ryynänena. Neustále se držel ve velké skupině pronásledovatelů, která se roztrhala až v závěrečné čtvrtině závodu. Za vítězem nakonec Churavý zaostal o 44 sekund. Miroslav Dvořák obsadil 15. místo a bodoval i 19. Tomáš Slavík. Aleš Vodseďálek do běžecké části nenastoupil.

Autor: