Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Šebrle nedokončil desetiboj v Götzisu, při rozcvičce se zranil

Sport

  11:56
GÖTZIS - Český desetibojař Roman Šebrle si v Götzisu při rozcvičování před první disciplínou druhého dne, během na 110 metrů překážek, přivodil lehké svalové zranění a z tradičního mítinku v rakouském Götzisu odstoupil.

Roman Šebrle foto: Kai PfaffenbachReuters

Neměla by ale být ohrožena jeho účast na blížícím se mítinku v Kladně. "Chci dál trénovat," řekl Šebrle. Špatnou zprávou pro organizátory z Kladna jsou také zdravotní problémy mistra světa Treye Hardeeho z USA, jenž měl v České republice 15. a 16. června rovněž startovat. Také Američan odstoupil. Příčinou Šebrleho i Hardeeho potíží mohly být i podmínky, neboť v Götzisu po sobotních přeháňkách dnes ráno hustě pršelo a ochladilo se.

VÍCE O DESETIBOJI Z GÖTZISU

Šebrleho trápil stehenní sval. "Při rozcvičování na překážky jsem to lehce cítil, tak jsem se na to radši vykašlal, abych si ještě víc neublížil. Kladno není ohroženo," uvedl Šebrle. Hůř je na tom podle aktuálních zpráv Hardee, jehož problémy s tříslem jsou vážnějšího charakteru.

Po překážkách se do čela závodu vrátil americký favorit Bryan Clay, jenž byl druhý nejrychlejší v času 14,08 sekundy, který rovněž ovlivnilo počasí. Olympijský vítěz Clay, další účastník kladenského závodu, má 5414 bodů a odsunul na druhé místo Ukrajince Olekseje Kasjanova, jenž zatím nasbíral o 25 bodů méně.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!