Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sedláček mezi elitou nezahálí. Český šipkař došel do osmifinále majoru, předvedl skvostné zavření

Sport

  14:00
Coventry - Český šipkař Karel Sedláček zaznamenal další úspěch. Na posledním majoru sezony Players Championship Finals prošel do osmifinále, v něm byl ale nad jeho síly Angličan Mervyn King (5:10).

Karel Sedláček na Prague Darts Masters. foto: Petr Šolar

„Zlej Kája“ zahájil sobotní cestu turnajem odpoledním soubojem 2. kola proti Madarsu Razmovi z Lotyšska. „Byl jsem hrozně nervózní. Při rozhazování jsem hrál perfektně, pak ale přišel zápas a já se vůbec na podiu nemohl najít. Měl jsem strašně tuhou ruku a vůbec to nešlo. Naštěstí mi pomohl Madars, který také nebyl úplně stoprocentní a dal mi nějaké příležitosti,“ uvedl Sedláček, který v zápase prohrával už 1:3.

Karel Sedláček na Prague Darts Masters.
Šipkař Karel Sedláček, první český hráč s kartou na PDC Tour Card.

Souboj s Razmou ale vyrovnal a ten nakonec dospěl až do závěrečného 11. legu. V něm se Sedláčkovi podařilo uzavřít 160 a po výhře 6:5 se radoval z postupu do osmifinále. „I když jsem prohrával 1:3, tak jsem měl sílu to otočit. Vysoké zavření v posledním vražedném legu bylo velké štěstí, to ale k šipkám patří,“ konstatoval.

Následoval osmifinálový souboj s Kingem. Bohužel hned třikrát v řadě ztratil „Zlej Kája“ v úvodu svůj servis a rázem prohrával 1:6. Důvodem bylo zejména neúspěšné zavírání. Byť byla druhá polovina zápasu vyrovnanější, zvrat se jedinému českému majiteli PDC Tour Card nepodařil – padl 5:10. 

„I když jsem nezavíral, tak jsou to pro mě další úžasné zkušenosti. Jsem rád, že můžu být součástí tohohle kolotoče zvaného PDC,“ řekl Sedláček, kterého v pondělí čeká kvalifikace o postup na mistrovství světa.

Autor: