Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sedmý zápas rozhodne

Sport

  21:27
LIBEREC - Hokejisté Liberce porazili v šestém semifinálovém utkání play off extraligy pražskou Slavii 3:1, srovnali stav série na 3:3 a vynutili si rozhodující sedmý zápas. O finalistovi se tak rozhodne až v pondělním zápase v Praze, který začne netradičně ve 20:15.

Lukáš Pabiška z Liberce (uprostřed) v obklíčení hráčů Slavie Praha (zleva) Jana Nováka, Tomáše Žižky a Jakuba Klepiše před jejich brankářem Adamem Svobodou. foto: ČTK

Opakuje se tak situace z roku 2005, kdy se oba týmy utkaly ve čtvrtfinále a až do sedmého duelu držely domácí neporazitelnost. Před třemi lety zvládli rozhodující zápas lépe hráči Liberce, kteří v Praze vyhráli 5:1.

Domácí s vědomím hrozby možného konce sezony začali duel aktivněji, takže více práce měl od úvodního buly brankář Slavie Svoboda. Ofenzivní snažení se však Tygrům nakonec vyplatilo. Kašpařík našel v 11. minutě od zadního mantinelu mezi kruhy osamoceného Víška, který se trefil přesně nad Svobodovu lapačku.

Úvod druhé třetiny poznamenal výpadek proudu v Tipsport Areně, kvůli kterému se začalo hrát o deset minut později. Hráči pak stihli odehrát jen 80 vteřin, ve kterých měl velkou šanci Červenka, a následně se hala opět ponořila do tmy. Tentokrát již všichni aktéři odešli do kabin a patnáctiminutovou pauzu strávili tam.

Žádné další drama se ale nekonalo. Slavii ke vstřelení kontaktního gólu nepomohla ani 33 vteřin dlouhá přesilová hra pět na tři. Liberec si výhru pohlídal a potvrdil, že v letošním semifinále zatím vyhrávají jen domácí celky.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....