Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Senzační Kvitová. V Petrohradu smetla i Mladenicovou a má 21. titul kariéry

Sport

  16:03
Petrohrad - Tenistka Petra Kvitová smetla ve finále turnaje v Petrohradu francouzskou obhájkyni Kristinu Mladenovicovou 6:1, 6:2 a slaví 21. titul na okruhu WTA. Naposledy se z turnajového prvenství radovala loni v červnu v Birminghamu při druhém startu po vážném zranění levé ruky, které utrpěla při přepadení.

Petra Kvitová slaví vítězství na turnaji v Petrohradě. foto: ČTK/AP

Kvitová, která znovu výborně podávala i returnovala, vyhrála od stavu 1:1 sedm gamů za sebou. Ve druhém setu stejně jako v tom prvním dvakrát prorazila soupeřčin servis, unaveně působící turnajovou čtyřku pustila sama k brejkbolu až v osmé hře druhé sady.

Svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka se však dokázala ze stavu 0:40 dostat a po hodině a pěti minutách proměnila první mečbol. Vzájemnou bilanci proti Mladenovicové, jež před začátkem turnaje v Petrohradu prohrála 15 utkání za sebou, upravila dvojnásobná vítězka Wimbledonu na 5:1.

„Před turnajem jsem byla pod velkým tlakem a myslím, že málokdo věřil v můj postup do finále,“ řekla při vyhlášení Mladenovicová. „V každém utkání jsem tvrdě dřela, abych se dostala zpět, ale Petra měla skvělý týden,“ dodala Francouzka. Kvitová poděkovala pořadatelům za udělení divoké karty, své díky vyslovila i divákům, trenérovi a rodičům.

Při své premiéře v petrohradské hale si Kvitová připsala pět vítězství včetně tří nad hráčkami z první světové patnáctky. Ve čtvrtfinále zdolala Lotyšku Jelenu Ostapenkovou (6.), v semifinále Němku Julii Görgesovou (12.) a ve finále Mladenovicovou (10.).

Sedmadvacetileté Kvitové, jež v utkání nastřílela tři desítky vítězných míčů včetně sedmi es, se přitom vstup do letošního roku nepovedl. V Sydney vypadla ve druhém kole, na Australian Open už v prvním. V novém vydání žebříčku si polepší z 29. místa o osm pozic, naopak Mladenovicová v pondělí klesne na 13. příčku.

Turnaj žen v Petrohradu

(tvrdý povrch, dotace 799 000 dolarů): 

Dvouhra - finále: KVITOVÁ (ČR) - Mladenovicová (4-Fr.) 6:1, 6:2.

Čtyřhra - finále: Bacsinszká, Zvonarevová (Švýc./Rus.) - Kudrjavcevová, Srebotniková (Rus./Slovin.) 2:6, 6:1, 10:3.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...