Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Serena Wiliamsová útočí na titul.

Sport

  10:43
MELBOURNE - Serena Williamsová a Dinara Safinová se utkají v sobotním finále Australian Open. Druhá nasazená Američanka dnes v Melbourne porazila 6:3 a 6:4 Rusku Jelenu Dementěvovou a může na úvodním grandslamu sezony triumfovat počtvrté v kariéře.

Serena Williamsová dává průchod svým emocím. foto: ČTK

Ve sbírce už má tituly z let 2003, 2005 a 2007. Safinová bude po výhře 6:3 a 7:6 nad krajankou Věrou Zvonarevovou usilovat o svůj první grandslamový titul. Vítězka sobotního duelu se navíc stane světovou jedničkou.

O postupu mladší z amerického sesterského dua Williamsových rozhodl především lepší servis. Soupeřce nasázela deset es a neudělala ani jednu dvojchybu, naopak Dementěvová jich zaznamenala osm..

Před sobotním finále dvouhry si v pátek zahraje o titul ve čtyřhře, protože se starší sestrou Venus dnes postoupily do finále. "Chci debl vyhrát, vždyť mám tu nejlepší partnerku," poznamenala Serena Williamsová. V boji o titul čeká americký pár slovensko-japonská dvojice Daniela Hantuchová, Ai Sugijamaová.

Safinová byla v semifinálovém zápase se Zvonarevovou útočnější a první set dotáhla k vítězství 6:3. Druhá sada měla vyrovnanější průběh a turnajová sedmička Zvonarevová ve dvanáctém gamu dokonce podávala na vítězství v sadě, ale servis ztratila čistou hrou.

Safinová pak ovládla i tie-break a podruhé v kariéře se dostala do finále grandslamového turnaje.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!