Středa 15. května 2024, svátek má Žofie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Předseda nedodržel slovo. Ukrajinská šermířka kritizuje svou diskvalifikaci

Ukrajinská šavlistka Olha Charlanová obvinila po čtvrteční diskvalifikaci na mistrovství světa v Miláně předsedu mezinárodní šermířské federace Emmanuela Katsiadakise, že nedodržel slovo. Čtyřnásobná šampionka podle agentury SID tvrdí, že ji řecký funkcionář ujistil, že po souboji 1. kola s Annou Smirnovovou nemusí ruské soupeřce podat ruku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P70e76t98r 95P36r70u14n90e44r

28. 7. 2023 11:02

Politika do sportu nepatří. Zásady slušného chování by se měly dodržovat alespoň ve sportu a umění nehledě na to, že každý konflikt někdy skončí - je třeba stavět mosty mezi lidmi. V dobách studené války jsme to uměli ač nebyla o nic lepší než ta současná. Dnešní turbulentní svět je plný mezinárodních konfliktů, ten rusko-ukrajinský je jeden z mnoha a v Asii, Africe, Jižní Americe o něm moc nevědí. Je pokrytecké, když ze sebe některé státy dělají morální autority a při tom na jejich rukách je krev také.

5 5
možnosti

Je rozdil mezi podanim ruky a zasadami slusneho chovani.

Chovame se obcansky slusne i k lidem, kterym nechceme podat ruku. Smirnova se nechala fotit v ruske vojenske usance, at uz z jakehokoliv duvodu. Jestli se domnivate, ze odmitnuti ruky bylo pres caru, tak byste musel trestat kupr. i Zidy, kteri by odmitly podat ruku pozerovi predvadejicimu se na internetu v uniforme SS.

Regulace sportovnich svazu jsou mysleny pro slusne lidi v mirovych podminkach. Kazda regulace musi mit nejake vyjimky, a chce to urcitou "dospelost" a moudrost tyto pochopit a akceptovat.

2 2
možnosti