Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Šílený zápas v baseballu. Šestihodinovou bitvu ukončil sporný aut

Sport

  13:19
PITTSBURGH - V Atlantě se v úterý odehrál nejdelší zápas letošní sezony zámořské baseballové ligy MLB, který skončil až po šesti hodinách a 39 minutách v 19. směně. Navíc měl kontroverzní závěr, po němž poražení hráči Pittsburghu spílali rozhodčímu za chybně uznaný vítězný bod soupeři na 4:3.

Zápas Pittsburghu s Atlantou. foto: Reuters

Zápas na stadionu Atlanty Braves se protáhl téměř do dvou hodin ráno a několik tisíc fanoušků z oficiální návštěvy 22.036 lidí vydrželo drama až do rozuzlení. To po patnácti směnách bez bodu přišlo v 19. inningu, jenže za sporných okolností.

Julio Lugo byl totiž vyautován hostujícím chytačem Michelem McKenrym dřív, než ze třetí mety stihl pro vítězný bod doběhnout. Sudí však bod uznal. Některé servery to označily za nejspornější verdikt v historii profesionální ligy MLB.

Oba týmy v úterý v noci prožily svůj nejdelší zápas v historii soutěže, rekordmany MLB co do počtu inningů nicméně zůstali hráči Bostonu Braves a Brooklynu Dodgers z května 1920. Tehdy odehráli 26 směn, a protože se stmívalo a stadion neměl světla, rozešli se s remízou 1:1.

Autoři: ,