Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

‚Nemám bubliny ráda, necítím se v nich dobře,‘ řekla Halepová. Ostatní tenisty vyzvala k rázné akci

Simona Halepová bojuje ve finále turnaje v Římě. foto: Reuters

Bývalá světová jednička Simona Halepová vyzvala ostatní tenisty, aby se kvůli uvolnění opatření na turnajích nechali očkovat proti koronaviru. Rumunka dostala vakcínu už v únoru.
  18:27

Devětadvacetiletá Halepová loni v září kvůli obavám z onemocnění vynechala US Open, přesto se poté nakazila. V zimě se proto nechala očkovat a ve středu na turnaji v Cincinnati uvedla, že z covidu už strach nemá.

„Protože jsem očkovaná. Cítím, že jsem chráněná, navíc si dávám pozor a mezi lidmi nosím roušku,“ řekla dvojnásobná grandslamová vítězka a trojnásobná finalistka ze Cincinnati.

Loni se kvůli pandemii tenis pět měsíců nehrál. Nyní se sice na tribuny vrátili i fanoušci, ale hráči se na turnajích musí stále pohybovat v uzavřených bublinách, aby se omezilo riziko šíření nákazy.

„Nemám bubliny ráda, necítím se v nich dobře,“ řekla Halepová. „Takže čím víc bude očkovaných, tím to bude lepší, protože bude méně opatření a omezení,“ prohlásila rumunská tenistka. 

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...