Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Singlkanoista Ježek ovládl Světový pohár v Cardiffu

Sport

  13:43
CARDIFF - Singlkanoista Stanislav Ježek vyhrál úvodní závod Světového poháru vodních slalomářů v Cardiffu. Úspěch českých vodáků umocnil třetím místem Michal Jáně. Mezi ně se vklínil pouze Slovák Matěj Beňuš, který s Ježkem prohrál jen o tři setiny.

Stanislav Ježek se zlomeným pádlem foto: ČTK

Ježek měl sice smolný dotek lodí na osmé, protivodné brance, ale jel jednoznačně ze všech nejrychleji. Po jeho jízdě došlo k přerušení závodu na půl hodiny, neboť do kanálu přestala téct voda a organizátorům dlouho trvalo, než zprovoznili vodní pumpy a závod restartovali.

Přesto situaci výborně zvládl Beňuš, který na svou jízdu musel dlouho na vodě čekat, navíc všechny závodníky trápil hodně velký vítr. Slovákovi nejprve rozhodčí připsali padesátisekundovou penalizaci za neprojetí jedenácté, protivodné branky, ale svou jasnou chybu po závodu napravili.

Až pátý dojel favorit David Florence, stříbrný olympijský medailista z Pekingu na singlkanoi a stříbrný medailista z Londýna na deblu. Vítěz semifinále byl pomalejší než Ježek a navíc měl jeden dotyk branky.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...