Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Šipkaři nezahálí. Rekordního československého mistrovství se zúčastní i trojlístek fotbalistů Sparty

Sport

  7:12
Praha - Ani při současných vládních opatřeních šipkařská komunita nezahálí. Počínaje čtvrtkem začíná Mistrovství České republiky a Slovenska, které se letošní rok odehraje netradičně z domova. Mezi rekordním počtem 559 zúčastněných hráčů a hráček figuruje i trojice fotbalistů Sparty - Dávid Hancko, Ladislav Krejčí mladší a Matěj Hanousek.

Vítězslav Sedlák hází na terč. foto: Facebook/ Vítězslav Sedlák

Letošní rok bude Mistrovství České republiky a Slovenska v šipkách v lecčems zvláštní. Hráči nebudou jako tradičně házet proti sobě naživo, nýbrž z pohodlí domova. Současná opatření dovolují pouze zápasy, které se uskuteční pomocí videohovoru, při kterém má hráč zamířenou kameru na svůj terč a skóre se zapisuje do internetové aplikace.

Do turnaje, jehož závěrečné boje nabídne i televizní kanál Nova Sport 2, se přihlásilo rekordních 559 hráčů a hráček - 345 z Česka, 141 ze Slovenska.

„Původní plán, který byl, aby se lidi doma nenudili a užili si trochu té šipkové zábavy, se nám trochu zvrhává a vypadá to, že nás čeká jeden z největších šipkových turnajů v historii,“ dodává v nadsázce organizátor turnaje Pavel Korda.

Zleva Dávid Hancko a Bořek Dočkal ze Sparty se radují z vítězství ve finále...
Dávid Hancko ze Sparty se raduje z gólu.

Šampionátu se zúčastní nejužší česká i slovenská špička - Adam Gawlas, Vítězslav Sedlák, Pavel Jirkal, Alexander Mašek či Daniel Barbořák. Chybět bude pouze aktuální česká jednička Karel Sedláček, jenž bude hrát kvalifikaci na prestižní podnik Grand Slam of Darts, a poté mezinárodní turnaje série Winter Series. Sedláček spolu s Gawlasem navíc reprezentují o víkendu Česko na mistrovství světa v šipkách (PDC World Cup of Darts), kde se utkají v prvním kole s Belgií.

„Adam zvládne oboje, protože se vrátí z mistrovství světa nejpozději v neděli a základní skupiny MČR se hrají až do středy,“ vysvětluje Korda Gawlasův nabitý program.

V akci i sparťané

Do Mistrovství České republiky a Slovenska se přihlásila i trojice fotbalistů Sparty, kteří se šipkám ve svém volném čase věnují - Dávid Hancko, Ladislav Krejčí mladší a Matěj Hanousek.

Sparťanský trojlístek navštívil čtyři měsíce dozadu na Letné Karel Sedláček, jenž si s nimi zahrál přátelské utkání v šipkách. A výsledek? Krejčí s Hanouskem se radovali z překvapivé výhry.

„Tady se píšou dějiny. Je hezké, že ani neříkáte, že jste nás nechal,“ usmíval se Hanousek po výhře nad českou jedničkou.

Povede se sparťanům potrápit zkušenější hráče?

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!