Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nadal i Djokovič. Saúdská Arábie chystá hvězdně obsazený Six Kings Slam

Španělský tenista Rafael Nadal si po čtvrtfinále Roland Garros podává ruku s poraženým Srbem Novakem Djokovičem (v červeném tričku). foto: AP

Saúdská Arábie v říjnu uspořádá hvězdně obsazený exhibiční tenisový turnaj Six Kings Slam. Zúčastní se ho vítěz rekordních 24 grandslamů Novak Djokovič nebo bývalý první hráč světa Rafael Nadal. Informovali o tom pořadatelé.
  10:15

Vedle Djokoviče a Nadala se v Rijádu představí také další tři grandslamoví šampioni Carlos Alcaraz, Jannik Sinner a Daniil Medveděv. Jediným účastníkem bez triumfu na některém z turnajů velké čtyřky je Holger Rune.

„Těším se, až si v Rijádu zahraju,“ řekl v tiskové zprávě sedmatřicetiletý Nadal, který se nedávno stal ambasadorem Saúdské tenisové federace. Při návštěvách této země by měl pomáhat s přípravou dětí a měl by tam také vybudovat tréninkovou akademii.

Bohatá země z Perského zálivu od loňska hostí Turnaj mistrů tenistů do 21 let a mohl by se tam hrát i Turnaj mistryň. Proti se mu však postavily mimo jiné legendy Martina Navrátilová a Chris Evertová.

Saúdská Arábie, která v posledních letech výrazně investovala například do formule 1, fotbalu nebo golfu, si totiž podle kritiků pouze snaží prostřednictvím sportu vylepšit mezinárodní obraz, poškozený porušováním lidských práv.

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...