Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Skifař Synek je ve čtvrtfinále

Sport

  12:20
PEKING - Český skifař Ondřej Synek podobně jako jeho kolegyně Mirka Knapková bez problémů postoupil z rozjížďky do čtvrtfinále. Na olympijských hrách v Pekingu dnes úřadující vicemistr světa hned během první pětistovky ujel všem soupeřům a bezpečný náskok si pohlídal až do konce.

Ondřej Synek foto: ČTK

Dvoukilometrovou trať zvládl v čase 7:23,94, takže byl o bezmála pět sekund rychlejší než mistr světa z posledních tří let Novozélanďan Mahe Drysdale. Z prvního místa postoupil i obhájce zlaté medaile Nor Olaf Tufte, který rozjížďku zvládl za 7:20,20.

"Jel jsem s veslařskými trpaslíky, takže to spíš byl takový trénink. Musím si v dalších kolech dát pozor, abych nepřepálil začátek," řekl Synek. Nesedělo mu teplé počasí. "Musím přijít na to, jak to udělat, protože mi strašně klouzaly ruce, jak se mi potily," prohlásil skifař. "To počasí je šílené, prádelna, ale všichni to mají stejné," řekl.

Nejrychlejší byl v prvním kole skifařské soutěže Švéd Lassi Karonen, který zadrženě veslujícího Synka porazil o více než devět sekund. "Teď si dva dny oddechnu a doufám, že ta forma je načasovaná přesně na postupy a bude kulminovat později," uvedla česká naděje na medaili. "Teď už mě čekají daleko silnější soupeře," dodal Synek.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.