Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Škoda, že Davis Cup nikdy nevyhraju, vtipkovala Kvitová

Davis Cup

  22:00
PROSTĚJOV - Dvě slavné trofeje a za nimi jejich hrdinové se v pondělí poprvé sešli společně na jednom místě. V Prostějově vedle sebe stáli autoři vítězných bodů v Davisově poháru tenisté Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem a dvojnásobné vítězky Fed Cupu Petra Kvitová s Lucií Šafářovou.

Petra Kvitová foto: Reuters

"To jsou ale nádherné trofeje, že? Moc se mi líbí," řekla světová osmička Kvitová a se smíchem dodala: "Bohužel, Davis Cup nikdy nezískám."

Nejdřív stáli nad "salátovou mísou", na kterou se stále v Londýně vyrábí štítek se jmény českých šampionů, a stříbrnou fedcupovou trofejí jen Berdych, Kvitová a Šafářová. Štěpánek dorazil později po utkání extraligy.

Čtveřice českých tenisových hvězd si následně společně přiťukla na své úspěchy šampaňským. "Takový ionťák po zápase jsem ještě nepil," smál se Štěpánek, autor vítězného bodu dramatického finále proti Španělům, "Já si dal jen symbolicky, mám trénink a bublinek z mísy jsme si užili dost," připomněl Berdych oslavu po finále.

Na vítěznou jízdu a výhru v Davisově poháru, kterou navázali na 32 let starý úspěch tehdejšího československého týmu, mají tenisté nádherné vzpomínky. "Krásné, ale až časem, až se třeba rozběhne sezona, tak se umocní. A s přibývajícími léty to bude víc a víc hezčí, než když to je čerstvé," řekl Berdych.

Štěpánek jel do Prostějova vlakem

Berdych i Štěpánek odjeli den po výhře nad Španělskem na dovolenou, ale zájem o své osoby pociťují i s měsíčním odstupem. Berdych v pondělí ukázal pohár v rodném Valašské Meziříčí. "Byl o to obrovský zájem," prozradil tenista.

Štěpánek jel z Prahy do Prostějova na extraligu vlakem a na nádraží si všiml, jak kolemjdoucí zpozorněli, když ho uviděli. "Měli neuvěřitelné průpovídky. Ty vole, Štěpánek a jede vlakem? To je bůh!" zaslechl Štěpánek konverzaci.

Vzpomněl si přitom na skvělou atmosféru v pražské O2 aréně při finále. "Husí kůže mi bude naskakovat ještě dlouho. Je to cítit na každém kroku, je příjemné, že se nám povedla taková věc. Děti chtějí hrát tenis, přichází jich víc," řekl Štěpánek.

Spolu s tenisty se radoval i Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která marketinkově zajišťovala obě vítězná finále v Praze. "Vyhrát obě trofeje je něco neuvěřitelného, nejde si nic víc přát. Je to něco, co nám navždy zůstane. Nebude moc zemí na světě, komu se to v jeden rok podaří. I když je tenis hodně individuální sport, přeju si, aby i v příštím roce nějaký týmový úspěch byl," řekl Černošek.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...