Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Skvělá Krejčíková. Česká tenistka opanovala potřetí v řadě smíšenou čtyřhru na grandslamu

Česká tenistka Barbora Krejčíková slaví se vím kolegou Rajeevem Ramem vítězství ve smíšené čtyřhře na Australian Open. foto: Reuters

Melbourne - Tenistka Barbora Krejčíková vyhrála potřetí v řadě smíšenou čtyřhru na Australian Open. Stejně jako předloni zvítězila s Američanem Rajeevem Ramem. Šestí nasazení ve finále porazili domácí dvojici Samantha Stosurová, Matthew Ebden jasně 6:1 a 6:4 za 59 minut.
  13:06aktualizováno  13:29

Krejčíková má již pátý grandslamový titul. V mixu v Melbourne uspěla dvakrát s Ramem a loni s Chorvatem Nikolou Mektičem. S Kateřinou Siniakovou ovládly v roce 2018 čtyřhru na Roland Garros a ve Wimbledonu.

Krejčíková s Ramem měli rychlý nástup a i díky Ebdenovým nepřesnostem na síti i od základní čáry vedli 4:0 a úvodní sadě dominovali. Ve druhém setu nabídla Krejčíková za stavu 1:1 dvojchybou soupeřům jediný brejkbol v utkání, ale Ram na síti ztrátě zabránil a jinak byla česko-americká dvojice na servisu bezchybná.

Česká tenistka Barbora Krejčíková slaví se vím kolegou Rajeevem Ramem vítězství...
Barbora Krejčíková (vlevo) nestačila v Ostravě na Viktorii Azarenkovou.

Za stavu 4:5 ve druhé sadě vybojovala Krejčíková mečbol při Ebdenově podání poté, co její ránu nezkrotila na síti Stosurová a volej poslala za čáru. Česká tenistka pak ustála výměnu od základní čáry s Ebdenem, jehož aut zápas ukončil.

Pětadvacetiletá brněnská rodačka hattrickem ze smíšené čtyřhry napodobila Jima Pugha. Američan zvítězil v Melbourne v letech 1988-90, kdy dvakrát triumfoval s Janou Novotnou a poté s Běloruskou Natalií Zverevovou.

Někdejší deblová světová jednička Krejčíková má za sebou povedený vstup do sezony. Se Siniakovou vyhrály v Melbourne přípravný turnaj WTA a postoupily do finále dámské čtyřhry na Australian Open.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...