Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Slavia utekla Teplicím o šest bodů

Sport

  18:28
PRAHA - Fotbalisté Slavie Praha si upevnili své postavení v čele ligové tabulky. Ve šlágru 12. kola, kterým bylo utkání dvou dosud nejlepších týmů soutěže, dnes na Strahově zdolali Teplice 1:0 a bodově jim odskočili na šestibodový rozdíl.

Ladislav Volešák, střelec jediného gólu zápasu s Teplicemi foto: ČTK

Domácí kouč Karel Jarolím nečekaně zamíchal sestavou, když jen na lavičku náhradníků posadil Tavarese, Šenkeříka, Pudila, Krajčíka i gólmana Vaniaka. Naopak po dlouhé pauze zaviněné zraněním nastoupil stoper Brabec, ovšem další uzdravený hráč Šmicer zůstal také jen v pozici náhradníka.

Domácí začali aktivněji, ale ani hosté nepřijeli jen bránit a využili každou šanci zaútočit. Do první šance se dostali v sedmé minutě slávisté: Vlček nacentroval do vápna, kde jeho pas nezpracoval Volešák a míč se dostal k Ivanovi, jenž se pokoušel obhodit gólmana Slavíka, ten mu ale stačil šanci zmařit. Po čtvrthodině hry po Ivanově centru hlavičkoval Vlček a teplický brankář vyrazil míč na roh.

Tepličtí hráli důrazně, a to domácím ve středu pole dělalo problémy. Hosté byli i dostatečně aktivní, dopředu se dostávali hlavně po křídelních prostorech, ale s centrovanými míči si obrana Slavie věděla rady. Ofenzivní snaha Pražanů přinesla ovoce po půlhodině hry po vydařené kombinační akci. Vlček zatáhl míč od postranní čáry do středu pole, přihrál do strany Ivanovi, který odcentroval a nabíhající Volešák mezi mnohem vyššími obránci Lukášem a Kaufmanem hlavičkoval přesně.

Hned po přestávce přišla možnost Teplic: Verbíř si naběhl na centr, jeho hlavičku z několika kroků však v poslední chvíli Dřížďal zblokoval na roh. Po hodině hry Tepličtí špatně rozehráli přímý kop na polovině hřiště, po rychlém brejku ale Gebre Selassie před pokutovým územím místo střely nepřesně přihrával patičkou.

Čtvrt hodiny před koncem se hosté dostali do první vyložené šance. Střídající Smíšek hlavou vrátil míč za sebe k Feninovi, který však proti Vorlovi neuspěl, gólman mu střelu vyrazil. O minutu později po kombinaci a centru z levé strany střílel z voleje domácí Volešák, ale teplickou branku těsně minul. Dvě minuty před před koncem mohl ještě pojistit výhru Slavie Krajčík, ale ze čtrnácti metrů přestřelil.

Výsledek:
Slavia Praha - FK Teplice 1:0 (1:0)

Branka: 30. Volešák. Rozhodčí: Jílek - Chytil, Goňa. ŽK: Brabec, Suchý - Lukáš, Kaufman. Diváci: 5406.

Sestavy:
Slavia:
Vorel - Dřížďal, Suchý, Brabec, Hubáček - Gebre Selassie, Švec, Volešák, Jablonský (55. Pudil) - Ivana (67. Krajčík), Vlček (70. Šenkeřík). Trenér: Jarolím.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Merzič - Verbíř, Sabou (85. Kroupa), Doležal, Gašparík (46. Smíšek) - Fenin, Štohanzl (67. Mareš). Trenér: Rada.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....