Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Slavie i bez gólu postoupila

Sport

  8:47
Praha - Fotbalisté pražské Slavie postoupili přes Karvan Jevlach do hlavní části Poháru UEFA. S ázerbájdžánským soupeřem dnes sice na Strahově jen remizovali 0:0, ale po výhře v prvním zápase v Baku 2:0 jim i tento výsledek stačil.

Dušan Švento ze Slavie Praha (vlevo) a Roman Achalkaci z ázerbájdžánského celku Karvan Jevlach foto: ČTK

Oproti prvnímu zápasu poslal na strahovský trávník trenér Karel Jarolím v základní sestavě pět nových hráčů. Hostující kouč naopak nechal jen na lavičce Senegalce Camaru, který dělal slávistické obraně nejvíce starostí v prvním duelu a ani na soupisku se nevešel jeho spoluhráč z útoku Brazilec Ferreira. Naopak do sestavy se vrátil tvůrce hry Tunisan Mogádí.

Slavia začala tentokrát koncentrovaněji a soupeře do šancí v úvodu nepustila. Naopak její hráči mohli rychle otevřít skóre, ale v koncovce byli nepřesní. V osmé minutě po centru Hrdličky hlavičkoval Latka, ale z brankové čáry vykopl míč Traipadze. O dvě minuty později šel Vlček sám na brankáře, střelu ale poslal do boční sítě a vzápětí nevyužil stejnou
možnost, když si nechal míč za sebou. Slavia měla převahu, soupeř vsadil prakticky jen na obranu a vepředu byl osamocený Achalkaci. Domácí však špatně kombinovali a velmi často ztráceli zbytečně míče, takže diváci v ochozech dávali najevo svou nespokojenost
pískotem.

Po půlhodině Lukáš Jarolím přiťukl míč Vlčkovi, ale ten vystřelil opět nepřesně. O pár minut později si oba své role vyměnili, ale i rána Jarolíma o centimetry minula svůj cíl. I nástup do druhého poločasu byl ve znamení náporu Slavie. V  52. minutě chytil brankář Hasanov trestný kop Jarolíma mířící přesně k tyči z pětadvaceti metrů, ale do vyložené šance se domácí nedostávali. Hostující kouč vycítil, že Slavia není tak nebezpečná, a na trávník poslal Camaru, vzápětí vystřídal domácí trenér Hrdličku Šventem. Právě po akci Šventa s Vlčkem se dostal ke střele ve slibné pozici Janda, ale jeho střelu brankář Karvanu vyrazil na roh. Další stoprocentní šanci prohospodařil střídající Kratochvíl. Po přihrávce Fořta se sám řítil na brankáře hostí, ale jeho střela šla vedle pravé tyče Karvanu.

Hra domácích tři a půl tisíce diváků netěšila. Chyběla jí především přesná kombinace, finální přihrávka a žalostné bylo zakončení. Slavia měla však štěstí, že ani hosté ve hře dopředu nepředvedli prakticky nic, a tak Pražané dokráčeli k postupové remíze.
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!