Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Slávisté tančili, zpívali, předváděli modely

Sport

  13:40
PRAHA - O tom, že umí krotit míč na zeleném trávníku, přesvědčovali vloni na podzim fotbalisté ligového lídra Slavie Praha poměrně často, v sobotu večer se ale snažili ukázat své umění i v jiném oboru. V Praze na Žofíně tančili, zpívali a absolvovali i módní přehlídku. To vše při již druhém Slávistickém bálu.

Slávisté na plesu na Žofíně. foto: ČTK

Desítka hráčů předváděla společenské obleky a oblečení pro volný čas. Na přehlídkovém molu se pokoušeli o ladný pohyb třeba Vladimír Šmicer, Jakub Diviš, Petr Janda, Jaroslav Černý nebo Mickael Tavares. Jejich dámské protějšky, kterými jsou zkušené modelky, fungovaly především jako vítané morální posily.

Jistou zkušenost v této oblasti měl pouze Šmicer, který v roce 2004 byl jedním z hráčů české reprezentace na přehlídce modelů před evropským šampionátem v Portugalsku. "Tehdy jsme předváděli obleky a dresy. Tady jsme měli zdatné pomocnice. Bylo to takové zpestření programu a podle ohlasu hostů plesu jsme to snad zvládli," usmíval se pětatřicetiletý Šmicer.

To jedenadvacetiletý mladíček Tomáš Jablonský si vzal o trochu větší sousto a vystoupil v roli zpěváka. Navíc se sám doprovodil hrou na klávesové nástroje. "Před takovou diváckou kulisou jsem vystoupil poprvé, dosud jsem hrál jen doma, nebo pro několik známých, ale trému jsem neměl. Ty dvě písničky byly mé vlastní a byla to jejich veřejná premiéra. Doufám, že se alespoň trochu povedla," řekl s mírnými rozpaky Jablonský.

Na klávesy začal více hrát asi před rokem, kdy si prý koupil pořádný nástroj. "Jsem hudební samouk. Když slyším nějakou písničku, která se mi líbí, tak si ji zkusím zahrát. Noty moc neznám, ale ty prakticky nepotřebuji," dodal Jablonský, který měl jako "předskokana" kustoda Slavie Jiřího Strnada. Ten je v této branži ale podstatně ostřílenější. Se svou bývalou pěveckou kolegyní Petrou Zámečníkovou nechali zavzpomínat na hit "Lítáme v tom".

Kromě tance a dobré nálady, k níž přispěl i někdejší Zlatý slavík Peter Nagy, si vzpomněli organizátoři i na Nadaci Plaváček. V aukci pro ni získali téměř sto tisíc korun. Nejvíce zaplatil ředitel Slavie Petr Doležal za obraz Juraje Jakubiska (50 000), ale "ukázal" se i obránce mistrovského celku David Hubáček. Za večeři s dvojicí spoluhráčů Vladimír Šmicer a Zdeněk Šenkeřík přispěl 26 000, zatímco zájemce o totéž s koučem Karlem Jarolímem a jeho asistentem Pavlem Řehákem musel sáhnout jen pro "desítku".

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!