Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Slávisté věří po remíze v Moldavsku v postup

Sport

  23:27
TIRASPOL - Asistent trenéra fotbalistů Slavie Pavel Řehák nijak nepřeceňuje bezbrankovou remízu na hřišti moldavského Šeriffu Tiraspol, věří však, že ji tým v domácí odvetě promění v postup. Řehák dnes vedl Slavii při disciplinárním trestu hlavního kouče Karla Jarolíma v úvodním zápasu 3. předkola Ligy mistrů jako první trenér.

Stanislav Vlček. foto: ČTK

"Hráli jsme venku, a tak za sebou máme poločas dvojzápasu. Proto nechci nějak dnešní remízu přeceňovat, ale věřím, že v domácím prostředí bychom měli odvetu zvládnout," řekl na tiskové konferenci Řehák.

Zpočátku podle něj byla na některých hráčích znát nervozita. "Takové utkání hráli přece jen poprvé. Vyzdvihl bych obrannou činnost mužstva, velmi dobře zahráli oba stopeři. Za nimi mladý Hanuš při své premiéře svoji roli splnil a působil na mužstvo pozitivně," uvedl slávistický asistent. Tolik slov chvály už však neměl pro záložní řadu. "Od středové řady jsme čekali více kreativity, hlavně směrem dopředu. Kromě jedné situace jsme do šance nedostali," zdůraznil Řehák.

Kolem 70. minuty se mu zdálo, že Slavia získává převahu. "Zdálo se, že jim docházejí síly, ale korektní diváci je hnali do útoku, takže jsme o remízu museli bojovat až do poslední minuty. Jenom z obrany jsme nevycházeli, ale defenziva byla základem a do šancí jsme domácí moc nepustili. Bouřlivé obecenstvo určitě Šeriffu hodně pomohlo," dodal Řehák.

Domácí kouč Leonid Kučuk mínil, že diváci sledovali dobrý zápas. "Jsem spokojen s tím, jak jsme hráli. Dali jsme branku, ale bohužel nebyla uznána. Připravili jsme se na taktiku Slavie a podle toho jsme hráli. Snažili jsme se její hráče napadat, aby nemohla rychle kombinovat, a to se nám podařilo," řekl Kučuk.

Podle kapitána Slavie Stanislava Vlčka uhráli Pražané před odvetou slibný výsledek. "Uhráli jsme remízu, máme bod a rozhodne se v Edenu, což je dobře. Musím ale přiznat, že párkrát jsme měli i štěstí. Hra dopředu nám vázla, nevycházelo nám to, co jsme chtěli předvádět," řekl Vlček. Šeriff podle něj není špatné mužstvo, ale ničím slávisty nepřekvapil.

"Věděli jsme, co od nich čekat, hráli opravdu dobře. Do odvety musíme hlavně zlepšit přechod do útoku, to nám tady vázlo," dodal Vlček. Gólman Jan Hanuš bezprostředně po své premiéře ve velkém zápase prohlásil, že by v brance rád zůstal. "Snažil jsem se na to nemyslet, soustředit se jen na svůj výkon. Nějak zvlášť jsem se uklidňovat nemusel, na zápas jsem se těšil, věřil jsem si, že ten zápas jako tým zvládneme," zdůraznil Hanuš, který poděkoval spoluhráčům, že Slavia neinkasovala.

Po jeho zaváhání ale soupeř míč přece jen jednou do sítě dopravil. "Byla tam standardka ze strany a byl jsem hrozně rád, když rozhodčí ten gól neuznal pro ofsajd. Na míč jsem totiž nedosáhl, branka by šla na můj vrub," uznal svou chybu Hanuš.

V závěru se Slavia dostala pod velký tlak. "Říkal jsem si hlavně, ať to vydržíme a v závěru neinkasujeme. Byly to docela horké chvilky," pokračoval Hanuš, kterého prý Martin Vaniak před soubojem povzbuzoval. "Říkal mi jisté rady do života, jak fotbalové, tak takové ty běžné. Opakoval mi, ať to zvládnu. Jeho rady mi určitě pomohly, děkuju mu za to," řekl gólman Slavie.

Vaniak přišel o pozici jedničky po chybě v ligovém duelu, Hanuš dnes také chyboval. "Záleží na trenérovi, jak se rozhodne. Já bych byl rád, kdybych v bráně zůstal. Budu makat a uvidíme," dodal Hanuš.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...