Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Šlesingr byl ve finále SP osmý ve sprintu, vyhrál Fourcade

Sport

  15:18
CHANTY MANSIJSK - Český biatlonista Michal Šlesingr skončil osmý ve sprintu ve finále Světového poháru v Chanty Mansijsku. Závod suverénně vyhrál Francouz Martin Fourcade. Ondřej Moravec dojel dvacátý.

Český biatlonista Michal Šlesingr foto: ČTK

Jistý vítěz Světového poháru Fourcade má i v závěru sezonu vynikající formu. Perfektně střílel a nejrychleji běžel. Ve sprintu tak druhého Lukase Hofera z Itálie porazil téměř o čtyřicet vteřin. Třetí skončil Němec Andreas Birnbacher.

Šlesingr, kterému kvůli nemoci nevyšlo mistrovství světa v Novém Městě na Moravě, v Chanty Mansijsku předvedl ve sprintu sedmý nejlepší běžecký čas.

Po čisté položce vleže ale jednou chyboval vestoje a připravil se o lepší umístění. "Výsledek to je pěkný, ale ta jedna chybná rána byla jeho velká chyba. To mě mrzí, protože běžel dobře a měl na lepší výsledek," řekl trenér Ondřej Rybář České televizi.

Moravec rovněž jednou chyboval vstoje, ale běžel pomaleji a do sobotního stíhacího závodu vyrazí z 20. místa a se ztrátou minuty a půl na Fourcada.

V celkovém pořadí Moravec dva závody před koncem sezony drží desáté místo.

Další český biatlonista už ve sprintu nebodoval. Zdeněk Vítek alespoň z 52. místa postoupil do stíhačky, tu už nepojedou 71. Vít Jánov a 75. Jaroslav Soukup. "Jarda střílel do jiného terče, jsem na něj opravdu naštvaný," řekl kouč Rybář.

Autoři: ,