Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Slovenská záře nad Paříží, Cibulková v souboji krásek úspěšnější

Sport

  19:14
PRAHA/PAŘÍŽ - Krásná slovenská tenistka Dominika Cibulková opět trumfla na French Open svého ex-přítele Gaela Monfilse. Na dvorcích Roland Garros dnes vyprovodila bývalou světovou jedničkou Marií Šarapovovou z kurtu Suzane Lenglenové za 75 minut 6:0 a 6:2. Mimochodem na stejném kurtu, na kterém včera pozdě večer porazil v osmifinále právě Monfils Roddicka.

Šťastná Slovenka Cibulková. foto: ČTK

Šarapovová dnes vypadala na kurtu jako školačka, na drobnou Slovenku neměla. Ta ji agresivní hrou doslova zdeptala.

MINUTA TICHA

Všechny dnešní zápasy na kurtech areálu Rolanda Garrose začínají minutou ticha za posádku letadla francouzské společnosti Air France, které se v úterý ztratilo nad Atlantikem při letu z Ria de Janeiro do Paříže.

A slovanský souboj si zopakuje také ve svém premiérovém semifinále. Tam ji čeká současná tenisová vládkyně a vítězka Australian Open Dinara Safinová. Ruská tenistka Dinara Safinová prožila ve čtvrtfinále první krizový moment na Roland Garros a postoupila do semifinále přes Bělorusku Victorii Azarenkovou. Světová jednička, která v předchozích čtyřech zápasech na Roland Garros ztratila jen pět her, tentokráte jasně prohrála první set. Poté však navázala na své předchozí výkony a vyhrála 1:6, 6:4 a 6:2.

CIBULKOVÁ VS. ŠARAPOVOVÁ:

"Na začátku to šlo nějak moc rychle. Nic jsem s tím nemohla dělat. Bylo klíčové, že jsem ve druhé sadě odskočila. Victoria byla pro mě dobrým testem. Hrála ve skvělé formě," uvedla Safinová po zápase.

Do semifinále postoupil i Švéd Robin Söderling, který si o kolo dříve poradil se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem. Rus Nikolaj Davyděnko mu dnes nebyl důstojným soupeřem a občas to vypadalo, jako by jej zápas ani nezajímal.

Výsledek tomu odpovídá také - 6:1, 6:3 a 6:1. Po turnajovou desítku tak pařížský turnaj skončil, naopak pětadvacetiletý Švéd si zahraje premiérové grandslamové semifinále. 

Autoři: ,

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...