Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Slovenští fotbalisté rozdrtili Wales 5:1

Sport

  12:27
PRAHA - Slovenští fotbalisté si v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy překvapivě snadno poradili s Walesem a připsali si tři body za vysokou výhru 5:1. Dvěma zásahy se na vítězství hostů podílela největší hvězda slovenského fotbalu Marek Mintál.

Slovensko - Wales 5:1 foto: CARL DE SOUZAAFP

Slováci odolali úvodnímu náporu domácích a sami udeřili hned z první podařené akce. Vittek se uvolnil na pravé straně, poslal křížnou přihrávku napříč pokutovým územím a slávista Švento rozvlnil síť za brankářem Jonesem. Ten v dresu Walesu nastoupil do padesátého reprezentačního utkání, to se mu ale příliš nepovedlo. Po půlhodině jeho nepovedený odkop skončil na kopačce Mintála, který domácího brankáře z 25 metrů přeloboval.

Velšané svůj boj nevzdali a snížili, když se z přímého kopu prosadil sedmnáctiletý záložník Bale, který se trefil přesně do rohu Čontofalského branky. Hosty to však nezaskočilo, spíše naopak. Hned z protiútoku vrátil Slovensku dvoubrankové vedení Mintál, když se opět prosadil z dálky, tentokrát však tvrdou ránou k tyči. Střela z dálky se povedla také Karhanovi na začátku druhého poločasu, odevzdané Velšany pak již jen dorazil Vittek po přihrávce Šventa.

Wales - Slovensko 1:5 (1:3)
Branky: 37. Bale - 32. a 38. Mintál, 14. Švento, 51. Karhan, 59. Vittek.
Sestavy:
Wales: Jones - Gabbidon, Duffy, Edwards (58. Ledley), Nyatanga - Bale, Koumas, Robinson, Davies (88. Cotterill) - Bellamy, Ernshaw (46. Parry).
Slovensko: Čontofalský - M. Petráš, Varga, Ďurica, Kratochvíl - Petráš, Kozák, Karhan (67. Krajčík), Švento - Mintál (71. Hodúr) - Vittek (77. Hološko).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!