Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Slovenští tenisté vyhráli Hopmanův pohár

Sport

  16:42
PERTH - Slovenští tenisté Dominika Cibulková a Dominik Hrbatý triumfovali na Hopmanově poháru smíšených družstev. Ve finále tradiční soutěže dnes v Perthu rozhodli o výhře nad Ruskem už po dvouhrách, v nichž Cibulková nejprve porazila 6:7, 6:1 a 6:4 Dinaru Safinovou a Hrbatý pak po setech 6:7, 7:5 a 7:6 přehrál jejího bratra Marata. Slováci Hopmanův pohár vyhráli potřetí v historii, před tím uspěli v letech 1998 a 2005.

Cibulková táhla Slováky za titulem. foto: ČTK

Cibulková v Perthu dosud neprohrála jedinou dvouhru. S třetí hráčkou světa sehrála v prvním setu vyrovnanou partii, v tie-breaku však tahala za kratší konec. Ztracený set ji ale nerozhodil, Safinová naopak začala více kazit a ve zbytku zápasu uhrála pouze pět gamů. Během tří setů nasbírala více než 50 nevynucených chyb a často připomínala rozezlenými gesty svého bratra.

Hrbatý v duelu se Safinem rovněž ztratil první set ve zkrácené hře, ale také utkání otočil. Proti bývalé světové jedničce získal další dva sety a po úspěchu před čtyřmi lety, kdy triumfoval po boku Daniely Hantuchové, se znovu radoval v Perthu z celkového vítězství. V posledních sezonách se přitom Hrbatý na turnajích hodně trápil a momentálně je až na 250. místě světového žebříčku, i když už byl v roce 2004 dvanáctý.

Autor: