Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Slovinci budou těžší než Slováci

Sport

  9:25
PRAHA - Na konci tohoto srazu chceme být v kvalifikační skupině na prvním místě, vytyčil cíl fotbalové reprezentace její kapitán Tomáš Ujfaluši (31). PRAHA Včera oslavil jedenatřicáté narozeniny, při společné večeři dostal dort a spoluhráči mu zazpívali. Hlavní dárek má však obránce Tomáš Ujfaluši dostat až v podobě dvou vítězství nad Slovinskem a Slovenskem. „Musíme získat šest bodů, proto jsme tady,“ říká Ujfaluši na startu důležité mise.

Kapitánova oslava. Jako dodatečný dárek k 31. narozeninám by si Tomáš Ujfaluši přál přivézt z reprezentačního srazu šest bodů. foto: René VolfíkČTK

* Čekají reprezentaci ve Slovinsku a proti Slovensku dva klíčové zápasy?
Myslím, že toho opravdu hodně napoví. Pokud uspějeme, budeme v tabulce hodně nahoře a postup na mistrovství světa už budeme mít ve svých rukách. Budeme první a to je náš cíl. To by bylo ideální.

* Takže nic jiného než šest bodů tentokrát neberete?
Jsme tady od toho, abychom to přesně takhle zvládli. Víme, co nás čeká. Chceme dvě vítězství, proto říkám, že nás čekají klíčová utkání.

* Trenér Rada však prohlásil, že by byl spokojený i se čtyřmi body.
Já osobně jich chci šest, ale záleží to na tom, jak to bude vypadat na hřišti. Někdy je i bod dobrý.

* Bude pro vás těžší soupeř Slovinsko, nebo Slovensko?
Nechci říct, že Slovensko bude jednoduché, ale utkání ve Slovinsku bude určitě těžší. Hrajeme venku, oni budou chtít hrát ofenzivně... Zato proti Slovákům nás snad požene vyprodaný stadion.

* Jak tedy bude vypadat vaše hra ve Slovinsku?
Musíme hrát určitě zezadu, ne jako na podzim v Teplicích, kdy jsme Slovince museli za každou cenu porazit. Pořád tam musí být pět šest hráčů vzadu, doma budou hodně nebezpeční. Věřím, že se tam prosadíme.

* Čekal jste, že vám už pomůže i Tomáš Rosický?
Když jsem s ním po posledním srazu mluvil, říkal jsem si, že by to vážně mohlo být reálné. Jenže když jste tak dlouho mimo hru, přijde první větší zátěž a najednou se ozvou jiné části těla. Pokud ho tahá jen tříslo, je to dobré.

* Vy jste měl v poslední době také problémy. Co vás trápilo?
Měl jsem přetažený lýtkový sval a bolest mi vystřelovala až do podkolenní šlachy. Problémy mám ještě trochu pořád, ale zlepšilo se to. Není to stoprocentní, ale už znám své tělo dost dobře, abych věděl, kdy si můžu dovolit nastoupit.
Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...