Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Další smrt ve sjezdu. V juniorském závodě v Rakousku zemřel italský cyklista

Sport

  12:01
Po pádu v páteční první etapě mezinárodního juniorského cyklistického závodu UCI zemřel sedmnáctiletý italský závodník. Rakouští pořadatelé oznámili, že přes veškerou snahu lékařů podlehl v nemocnici následkům vážných zranění. K tragické události došlo jen pět týdnů poté, co za podobných okolností zahynul švýcarský profesionál Gino Mäder při závodě Kolem Švýcarska.

Cyklistický sjezd / ilustrační foto foto: AP

Také italský mladík spadl při sjezdu. Osudnou se mu podle pořadatelů stala táhlá levotočivá zatáčka, k pádu došlo bez cizího přičinění. „Za několik sekund se ocitl v péči lékařů a kvůli těžkým zraněním byl převezen vrtulníkem do linecké Keplerovy univerzitní kliniky. Přes perfektně fungující záchranné práce a veškerou snahu lékařů v noci po převozu svým vážným zraněním podlehl,“ uvedli pořadatelé na webu závodu.

Páteční etapa byla zastavena a závod, který měl trvat do neděle, organizátoři zrušili. Na startu bylo 140 jezdců ve věku 17 až 19 let z Evropy i ze zámoří včetně české stáje Roman Kreuziger Cycling Academy. Pořadatelé pro týmy zajistili péči psychologů z krizového centra hornorakouského Červeného kříže, uvedl šéf organizačního týmu Paul Resch.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!