Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Souboj o čelo tabulky neměl vítěze

Sport

  19:11
LIBEREC - Souboj dvou týmů z čela ligové tabulky skončil v Liberci bez branek. Domácí byli zejména v úvodu zápasu aktivnější, ale hráči Sparty je dokázali většinou udržet daleko od Blažkovy brány.

Pavel Horváth se snaží odehrát míč v zápase s Libercem. Pozoruje ho ležící Jiří Bílek. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Severočeši tak mají před pražským klubem v čele tabulky dvoubodový náskok.

Výsledek odpovídal průběhu utkání, v němž ani jeden z týmů neměl výrazněji navrch. Liberec zůstal v čele tabulky o dva body před dnešním soupeřem. Ani souboj dvou vedoucích týmů nejvyšší soutěže liberecký stadion nenaplnil. V sychravém počasí na kluzkém, ale velmi dobře připraveném hřišti začali aktivněji hosté, ale stejně jako v pohárovém zápasu proti
Waregemu mohli brzy inkasovat.

Obrana hrající v novém složení jen sledovala, jak se přes její hlavy snáší centr k zadní tyči, kde však Papoušek už byl příliš v záklonu, než aby mohl skórovat.

Oba trenéři proti pohárovým porážkám pozměnili sestavu. Zatímco letenský Bílek poslal do hry čtyři nové hráče, domácí kouč Lavička pouze dva. Půl hodiny ale zápas postrádal větší vzruch, diváci se vyžívali v nenávistných pokřicích vůči hostujícímu Řepkovi, kterému nezapomněli, že jejich Slovan na jaře nazval podřadným klubem.

V 30. minutě si ale mohli užít radost z vedoucího gólu, k němuž měl blízko Parks. Dokázal využít situace, kdy sparťané zblokovali Zbyňka Pospěcha, od něhož se míč dostal ke kostarickému fotbalistovi; ten se slibně uvolnil, jenže narazil na vyběhnuvšího brankáře Blažka.

Střední pasáž první části hry patřila domácím, ale v závěru se zase více hnali do ofenzivy hosté a také oni se dostali do velké možnosti. V 41. minutě Kolář z pravé strany našel přesně Matušoviče, ale toho rukou rozhodil při výskoku Papoušek a sparťanský záložník v záklonu hlavičkoval nad.

Druhý poločas začali lépe znovu sparťané, kteří se snažili využít slabší defenzivy na stranách a několika ostrými centry pozlobili domácí obranu, ovšem bez užitku. Už v 49. minutě sice Matušovič při ojedinělém vpádu do šestnáctky našel Horvátha, ale ten se mezi tyče netrefil.
Domácí překvapivě působili hodně zakřiknutě, jejich jediným pokusem byla v 63. minutě Košťálova hlavička nad.

Sparta byla v poli jistější, ovšem její kombinace také nedokázaly soupeřovu defenzivu dostat pod tlak. Na obou stranách přinášely více vzruchu jen standardní situace, a tak šlágr
třináctého kola dospěl bez většího vzruchu k remíze.

Slovan Liberec - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Franěk - Lhoták, Hojsík. ŽK: Košťál - Rezek. Diváci: 7000.
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Pudil - Papoušek, J. Bílek, Frejlach (90. Hochmeister), Jan Blažek (46. Ančic) - Zbyněk Pospěch, Parks (66. Holenda). Trenér: Lavička.
Sparta: Jaromír Blažek - Zdeněk Pospěch, Řepka, Sivok, Kadlec - Kolář (81. Šimák), Horváth, Hušek, Matušovič - Došek, Rezek (90. Lustrinelli). Trenér: M. Bílek.
Autoři: ,

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...