Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Soud: Na Roland Garros se smí sázet

Sport

  18:26
LUTYCH - Organizátoři tenisového French Open prohráli soudní spor se sázkovými společnostmi, kterým chtěli zakázat sázení na slavný grandslam. V neprospěch pořadatelů Roland Garros dnes rozhodl soud v belgickém Lutychu.

Sázkaři si mohou na nejslavnější antukový turnaj vsadit. foto: ČTK

Francouzské tenisové federaci se nelíbilo, že společnosti Betfair, bwin a Ladbrokes vydělávají na sázení na Roland Garros. Před soudem také argumentovala tím, že kdyby se grandslam dostal kvůli sázkám do korupčního skandálu, přišel by o svou důvěryhodnost a utrpěl finanční ztrátu.

V loňském roce navštívilo neoficiální antukové mistrovství světa 450.000 fanoušků a další tři miliardy sledovalo přenosy v televizi. Organizátoři vydělali celkem 118 milionů eur. Soud dal také za pravdu představitelům společnosti bwin, kteří tvrdí, že název turnaje musí používat v propagaci svých sázek, aby upoutali zájem svých klientů. "Pouhé využití názvu sportovního podniku nemůže být považováno za druh parazitismu," stojí v prohlášení Evropské asociace her a sázek (EGBA).

Podle statistik asociace je tenis vedle fotbalu a dostihových sázek jedním z nejpopulárnějších sportů, na který se sází.

Autor:
Témata: French Open, Lutych

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...