Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Španěl Rafael Nadal měl pocit, že se zlešuje. Nyní jej opět zradila kolena

Sport

  18:18
MELBOURNE - Tenista Rafael Nadal nechtěl opakovat loňskou chybu, a proto kvůli bolesti v koleně raději vzdal dnešní čtvrtfinále Australian Open s Britem Andym Murraym. Španěl tak přišel o možnost obhájit v Melbourne titul.

Rafael Nadal. foto: Reuters

Nadal pocítil na začátku třetího setu duelu s Murraym stejnou bolest, kvůli které loni nehrál několik měsíců. "Nevěděl jsem, jestli se to nezhorší, když budu hrát dál. Řekl jsem si, neopakuj stejnou chybu jako loni. Nechtěl jsem překročit limit," řekl Nadal.

Hodinu po odstoupení ze zápasu Nadal potvrdil, že jde o podobnou bolest, kterou cítil loni. "A proto nebylo možné vyhrát. Dříve jsem nikdy nevzdával, ale měl jsem dojem, že by to dopadlo jako loni v Rotterdamu," připomněl Nadal finálový zápas v Nizozemsku, v kterém dostal po zranění od Murrayho v třetím setu "kanára".

V minulé sezoně Nadal kvůli bolestivému zánětu v obou kolenech netrénoval dva měsíce od vyřazení ve čtvrtém kole Roland Garros. Na turnaje se vrátil až v průběhu srpna v Montrealu.

Andy Murray vs Rafael Nadal:

Po návratu na kurty Nadal porazil soupeře ze světové desítky pouze jednou, ale pomohl Španělům vyhrát finále Davisova poháru s českým týmem a měl dojem, že se zlepšuje. "Proto je tohle určité zklamání. Věřil jsem, že jsem blízko, abych dokázal vyhrávat těžké zápasy, a s Murraym jsem hrál dva vyrovnané sety."

Druhý hráč světa ocenil výkon Murrayho a odhadoval, že by Brit mohl v brzké době vyhrát poprvé v kariéře velký titul. "Andy si to určitě zaslouží," konstatoval Nadal s tím, že by se Murray mohl stát prvním britským grandslamovým šampionem po dlouhých 74 letech již v Melbourne. "Má velmi dobrou šanci. Zaprvé, hraje dobře, a zadruhé, už je v semifinále a chybějí mu pouze dva zápasy," řekl Španěl.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!