Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sparta? Ideální soupeř Slavie pro čtvrtfinále

Sport

  10:38
PRAHA - Dnes si půjdou Slávisté se Sparťany po krku. Hokejisté z Edenu mohou nenáviděné městské rivaly poslat na dovolenou. Jestliže však Sparta uspěje, mohou se oba kluby potkat hned v neděli.

Slavia může rozesmutnit příznivce hokejové Sparty. foto: Michal KamarytČTK

V prvním zápase čtvrtfinále play off. Nic lepšího by si nemohli přát pokladníci obou pražských soků. „Postup je otázka bytí. Potřebujeme postoupit,“ vyhlašuje šéf hokejové Sparty Viliam Sivek. Tajenku dvou posledních postupových míst do play off vyřeší dnešní závěrečné extraligové kolo.

Na dálku se se Spartou přetahuje Třinec a Pardubice, přičemž nejhorší výchozí pozici mají úřadující šampioni z Pardubic, kteří musí doufat v zaváhání soupeřů (viz extraligová tabulka). Sparťané přivítají v domácí hale Slavii, tedy nenáviděného městského rivala. Oba týmy mají o co hrát, ale před oběma se rýsuje zajímavá vidina - mohli by na sebe narazit hned v prvním kole play off.

Peprný duel o hokejového krále Prahy by zaplnil obě areny k prasknutí. „Bylo by to dobré pro oba týmy. Sparta vyprodává stadiony,“ tvrdí Sivek. „Z obchodního hlediska by bylo jednoznačně dobré hrát čtvrtfinále se Spartou,“ přizvukuje obchodní ředitel Slavie Ladislav Blažek. „Sazka Arenu vždy dokážou pořádně naplnit Pardubice a Sparta. Atmosféra je pak nedostižná.“

Další výhodou pro oba týmy by byl fakt, že by nemusely k zápasům nikam jezdit. „Cestování není ani tolik o penězích. Hlavní je, že hráči by byli odpočatí, nemuseli by se nikam trmácet,“ říká Blažek. Slavie navíc na Spartu umí zahrát, letos s ní ještě neprohrála, navíc poslední dvě série v play off také zvládli lépe Slávisté.

Přesto si prý oba soupeři na ledě nic nedarují. „Bude to tvrdý boj. Mám strach, že dojde ke zranění,“ obává se Sivek. Sparta povolala do klíčového boje většinu zraněných. Nastoupí útočník Michal Sivek, kterého by lékaři raději viděli na operačním sále, Netík a možná i Ptáček. „Pořád mezi námi panuje obrovská rivalita,“ přiznává Blažek.

Přesto se ledy prolomily. Sparta pozvala vedení Slavie na dnešní duel. „To nebývalo zvykem,“ tvrdí Sivek. „Jedna věc je rivalita na hřišti, druhá věc slušnost.“
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!