Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Sparta musí najít nového kapitána

Sport

  13:51
PRAHA - Fotbalisté pražské Sparty přišli o svého kapitána. Devětadvacetiletý obránce Zdeněk Pospěch přestoupil do FC Kodaň, kde po úspěšném absolvování zdravotních testů podepsal smlouvu na tři a půl roku.

Zdeněk Pospěch ještě ve sparťanském dresu. foto: Michal DoležalČTK

"Je to pro mě další posun v kariéře, první zahraniční angažmá. Čeká mě mnoho práce na hřišti i mimo něj, protože se musím naučit jazyk a zorientovat se v novém prostředí. Ale je to výzva a těším se na nové zážitky, zahraniční angažmá vždy bylo jedním z mých fotbalových snů," uvedl Pospěch.

Podle zákulisních informací by Sparta za prodej reprezentačního beka měla inkasovat částku pohybující se v rozmezí 40 a 50 milionů korun. V dánském velkloklubu, který bude v jarní části sezony útočit na třetí titul za sebou, se tak rozroste česká minikolonie. Od léta zde působí další člen národního týmu Libor Sionko. Ten do dánské metropole zamířil z Glasgow Rangers.

Pospěch vzbudil zájem zahraničních zájemců výbornými podzimními výkony. V lednu se nejprve zdálo, že zamíří do německého Wolfsburgu, ale těsně před dokončením transferu z Pospěchova angažmá v bundesligovém celku sešlo.

Dynamický pravý obránce se vzápětí nechal slyšet, že o dalším přestupu už nechce slyšet a jaro dokončí ve Spartě, v jejím dresu se hodlal prát o účast na červnovém mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku. Když se ale do hry nečekaně přihlásil FC Kodaň, Pospěch atraktivní nabídce ze severu Evropy neodolal.

"Ze Sparty neodcházím s lehkým srdcem, je to klub, v jehož dresu jsem si vybojoval místo v reprezentaci, a nejen proto na něj nikdy nezapomenu. Budu klukům držet palce, aby obhájili titul," poznamenal Pospěch.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...