Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sparta prohrála i druhý zápas na Super Six

Sport

  17:13
Petrohrad - Hokejisté pražské Sparty prohráli ve svém druhém vystoupení na turnaji evropských mistrů Super Six s Hämeenlinnou 2:3 a v základní skupině tak obsadili poslední místo.

ilustrační foto

Kouč František Výborný po zápase přiznal, že u něj stále přetrvává zklamání z prvního nevydařeného utkání proti Žilině. "Nezvládli jsme ho a přišli o vytoužený postup do finále," řekl Výborný novinářům. Motivací však bylo druhé místo ve skupině. "A ukázalo se, že Hämeenlinna byla hratelná. Podali jsme solidní výkon s kvalitním soupeřem. Trochu jsme se rehabilitovali," podotkl.

Dnes v úvodu měl český tým problém s nedisciplinovaností a sérií vyloučení. "Hráče jsme na to upozorňovali, ale přesto jsme byli vylučovaní. Na druhou stranu jsme to přestáli jako včera Žilina proti nám a trochu nás to nakoplo. Přitom tam byly i u soupeře podobné zákroky na nás, ale rozhodčí to nepískl," uvedl trenér Sparty.

Sparta poté paradoxně inkasovala při vlastní početní výhodě. "Bylo to naší laxností. To by se nám nemělo stávat, ale máme s tím problémy i v extralize. Na tomto fóru je to ale trochu rychlejší a dělalo nám to potíže," přiznal Výborný s ohledem na řadu šancí finského mistra v oslabení. Jeho protějšek Jukka Jalonen byl spokojený zejména s hrou svých svěřenců v
první a druhé třetině. "To jsme hráli dobře a měli i šance. Jen při přesilovkách to nebylo ono. Hráli jsme je staticky a málo stříleli," řekl Jalonen na tiskové konferenci. V posledním dějství se prý na jeho týmu projevily zdravotní problémy některých hráčů. "I proto to z naší strany už
bylo horší," podotkl.

Hämeenlinna si zajistila postup do finále a navázala tak na výsledky předcházejícího finského mistra Kärpätu Oulu. V boji o celkový triumf se HPK utká s Kazaní, nebo Luganem, které čeká rozhodující vzájemný zápas dnes večer. "Je nám jedno, kdo to bude. Určitě to bude kvalitní soupeř, ale my si věříme. Máme šanci vyhrát," dodal Jalonen.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!