Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Spartu posílí slovenský reprezentant

Sport

  17:17
BAD BLEIBERG - Šestou letní posilu získali fotbalisté úřadujícího mistra pražské Sparty. Na Letnou míří záložník slovenské fotbalové reprezentace Igor Žofčák, který v uplynulé sezoně oblékal dres Ružomberku. "Podepsal s námi tříletý kontrakt," prozradil sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl.

Radost fotbalistů Sparty foto:  Viktor Chlad, Lidové noviny

Původně měla Sparta Žofčáka získat až v zimním přestupním termínu, ale celá transakce nabrala o víkendu rychlý spád a dnes oba kluby definitivně dospěly k dohodě. Čtyřiadvacetiletý univerzál se tak už dnes v noci vydá za týmem do rakouských Korutan, kde je Sparta na soustředění.

"Do Sparty se moc těším, je to velká výzva a doufám, že se prosadím. S krajany v klubu jsem ještě nemluvil, seběhlo se to všechno rychle, takže jsem na to ani neměl moc času," citovaly sparťanské webové stránky Žofčáka. "Čekal jsem doma v Ružomberku až dostanu pokyn, že dohoda je na stole. Měl jsem sbaleno a teď můžu vyrazit," doplnil.

Žofčák fotbalově vyrůstal v Michalovcích, odkud v osmnácti letech přešel do Ružomberku, s nímž vyhrál v roce 2005/06 slovenskou ligu. Díky své univerzálnosti nakoukl i do slovenské reprezentace. V národním týmu má odehráno devět utkání, nechyběl ani v posledním duelu kvalifikace o evropský šampionát v Německu.

Ve Spartě s ním trenér Michal Bílek počítá především na oba krajní posty v záloze. "Jedná se o kvalitního krajního záložníka, který má i mezinárodní zkušenosti. Je to hráč, který může Spartě i do budoucna pomoci," prohlásil Bílek. 

Žofčák se stal po Davidu Limberském, Avdiju Vršajevičovi, Jiřím Kladrubském, Ondřeji Kúdelovi a Martinu Abrahamovi už šestou letní posilou Letenských. Sparta si navíc některé hráče stáhla z hostování v jiných klubech.
Autor:

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...