Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Spor o helmu nemá konce

Sport

  12:57
PRAHA - Spor o barvu helmy momentálně nejlepšího českého skokana na lyžích Romana Koudelky se přemístil do jednací síně. Včera diskutovali zástupci marketingové společnosti Sport Invest, jež Koudelku zastupuje, s vedením skokanského úseku, zdá se však, že k souladu diametrálně odlišných názorů obou stran zatím nedošlo.

Zářivě oranžová helma Koudelky. foto: ČTK


 Poté co Koudelka začal skákat v oranžové přilbě v barvě svého sponzora Wüstenrot, vzplály vášně. Šéf skokanského úseku Leoš Škoda dokonce rozkázal, že pokud Koudelka hodlá v oné přilbě nastoupit i v Turné čtyř můstků, bude v Rakousku vysazen u nejbližší pumpy a před mistrovstvím světa v Liberci pohrozil i vyřazením z reprezentace. „Vysazovat někde z auta sportovce není řešení, které by něčemu pomohlo,“ řekl včera David Trávníček, šéf marketingu Sport Investu.

Celá potíž spočívá v tom, že vedení úseku se nechce smířit s oranžovou barvou helmy, přestože žádná smlouva Koudelkovu volbu nezakazuje. „Roman reprezentační smlouvu neporušuje,“ pokračoval Trávníček. „Naopak nyní porušuje smlouvu se svým partnerem. Těsně před Turné jsme ustoupili, aby Roman mohl závodit, a od té doby intenzivně jednáme.“
 

Trávníček diplomaticky prohlásil, že obě strany se shodly na tom, že by bylo vhodné problém vyřešit, a dodal, že by byl rád, kdyby se věc během několika dní dotáhla do zdárného konce.
 

Leč ochota ze strany úseku nechat Koudelkovi volné ruce alespoň v barvě helmy, když už reprezentanti nemají nárok na jediný centimetr pro vlastní sponzory, je mizivá.


Úsek nechce ustoupit
Trávníček již získal podporu pro oranžovou helmu od hlavního partnera úseku OMV i od výrobce helmy Casco. Ani to ale vedení úseku stále nestačí.
 

„Mě žádná oranžová helma nezajímá,“ hřímal Škoda vzrušeně. „Ať si druhá strana reklamní plochy od nás koupí pro celou reprezentaci, a pak se dohodneme.“ Trávníček ale naznačil, že chuť kupovat nějaké plochy pro celou reprezentaci nejspíš nemá, protože se jeho společnost stará pouze o Koudelku. „Jedině skokani nemají z celého lyžařského,rybníku‘ nárok na svoje plochy,“ připomněl Trávníček. Tuto diskriminaci členové vedení úseku donekonečna zdůvodňují faktem, že před dvěma roky valná hromada po vydatném lobbingu schválila, že reprezentanti skutečně nemají na nic nárok.
 Reprezentační trenér Richard Schallert se už nechal slyšet, že spor mohl na Turné výkonnosti skokanů uškodit.. „Pan Schallert by se měl nejdříve zeptat nás skokanů, a pak teprve někde něco říkat,“ komentoval jeho výrok Koudelka.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...