Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Startuje tenisové US Open

Sport

  16:42
NEW YORK - Zápasy prvního kola mužské a ženské dvouhry dnes v New Yorku začne poslední grandslamový turnaj sezony US Open. V areálu Flushing Meadows se v akci v první den představí šest z celkem šestnácti českých tenistů, kteří se dostali do hlavní soutěže.

Předvedou opět strhující finále? foto: AFP


Žádný z Čechů nenastoupí na jednom ze tří největších dvorců. Nejblíže hlavnímu kurtu Arthura Ashe budou Petra Kvitová, jež se na čtyřce utká se Španělkou Virginií Ruanovou, a Jiří Vaněk na pětce v duelu proti Stéphaneovi Bohlimu ze Švýcarska.


Těžkou soupeřku bude mít Klára Zakopalová, jež narazí na nasazenou čtrnáctku Viktorii Azarenkovou z Běloruska, a především Barbora Záhlavová-Strýcová. Tu čeká ruská osmička Vera Zvonarevová. Čerstvá vítězka turnaje ve Forest Hills Lucie Šafářová sehraje duel s Rumunkou Soranou Cirsteaovou, Iveta Benešová se střetne s Italkou Karin Knappovou.

Dnes se poprvé coby světová jednička představí španělský tenista Rafael Nadal, jenž bude usilovat o třetí letošní grandslamový triumf. Výhry z posledních čtyř let obhajuje Švýcar Roger Federer, v ženské části už chybí loňská vítězka Belgičanka Justine Heninová, jež v květnu ukončila kariéru.

Program US Open začíná v 17:00 SELČ.

Autor: