Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Šťastná Clijstersová: Moje vítězství na US Open je bizarní, neskutečné

Sport

  17:35
NEW YORK - Radost a překvapení se mísily v pocitech belgické tenistky Kim Clijstersové po výhře na US Open. Tak rychlý úspěch neplánovala, a proto svůj triumf označila za bizarní.

Kim Clijstersová s dcerkou Jadou a pohárem. foto: ČTK

Vše o návratu na kurty Belgičanky Clijstersové čtěte v úterním vydání deníku

"Nemohu tomu uvěřit," uvedla na po finálové výhře nad Dánkou Caroline Wozniackou šestadvacetiletá matka dcery Jady. K tenisu se vrátila po dvouapůlroční pauze. "Pořád mi přijde až neskutečné, že jsem při svém třetím turnaji vyhrála grandslam, protože jsem to vůbec neměla v plánu," podotkla. "Chtěla jsem sem přijet a opět nasát atmosféru, být součástí. Pořádně hrát jsem plánovala až příští rok," řekla tenistka.

Pocit vítězky na US Open již poznala před čtyřmi lety. Od té doby v New Yorku nehrála, protože o rok později byla zraněná a pak náhle ukončila kariéru. "Neměla jsem tehdy motivaci," vzpomínala, proč se rozhodla odložit raketu. "Byla jsem ve věku, kdy jsem cítila i pod vlivem zranění, že nejsem stoprocentně koncentrovaná na tenis."

A jako žena chtěla založit rodinu. Což se jí po rozchodu s tenistou Lleytonem Hewittem podařilo. Muže svého srdce našla v bývalém americkém basketbalistovi Brianu Leachovi, s kterým má dceru. "Cítila jsem to tak a byla ráda, že jsem to udělala," řekla tenistka.

Na tenis dlouho neměla ani pomyšlení. Zařizovala svatbu, pak byla těhotná, kojila. "Na trénink jednoduše nebyl čas," dodala. Před půl rokem se rozhodla, že se k tenisu vrátí. Poptala se, jak to chodí, u kamarádky Lindsay Davenportové. Zahrála si americkou ligu a velkou motivací pro ni byla pozvánka na exhibici při slavnostním otevření střechy ve Wimbledonu. "Až tehdy jsem se vrátila k tréninku," prozradila.

A o pár měsíců později už vyhrála US Open. Pohádkový příběh tak získal svůj krásný konec. Clijstersová se navíc triumfem na US posunula na 19. místo světového žebříčku.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!