Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek: První soupeř Ferrer? Každý se dá porazit

Davis Cup

  18:00
PRAHA - Agresivním pojetím a častými výpady k síti se pokusí Radek Štěpánek začít finále Davis Cupu a získat první bod. Na kurtu pražské O2 areny se v pátek pokusí útočným stylem rozbít obranou zeď španělské jedničky Davida Ferrera a nasměrovat české tenisty k zisku "salátové mísy".

Radek Štěpánek foto: ČTK

Třiatřicetiletý Štěpánek (37. na žebříčku ATP) je v utkání s pátým hráčem světa outsiderem, ale na rychlém povrchu může mít šanci favorita zaskočit. "Každý hráč je k poražení. O Ferrerovi je známo, že to je obrovský bojovník, nedá ani centimetr kurtu zadarmo a člověk si to s ním musí uhrát. Já budu hrát svůj agresivní tenis, budu se tlačit k síti a zkusím získat první bod," řekl Štěpánek.

Z devíti zápasů vyhrál Štěpánek nad Ferrerem tři, naposledy uspěl na trávě ve Wimbledonu v roce 2009. Ve stejném roce oba změřili síly i ve finále Davis Cupu a na barcelonské antuce Štěpánek neudržel vedení 2:0 na sety a prohrál. "Teď to je v jiných podmínkách a s jiným publikem a toho chceme využít," řekl Štěpánek.

Zdravotně je v pořádku

Ve Španělsku před třemi lety tenisté nezískali ani bod. Nyní mají šanci k odvetě. "My jsme si v roce 2007 po výhře nad Švýcary řekli, že chceme tu trofej získat. V roce 2009 to nevyšlo a teď tady sedíme a máme druhou šanci to dokázat. Necháme proto na kurtu všechno a rozhodne se mezi lajnami," řekl Štěpánek.

Vyprodaná hala pro 14 tisíc fanoušků by měla podobně jako před čtrnácti dny tenistky ve finále Fed Cupu hnát hráče za úspěchem. Zvláště pro Štěpánka, velkého baviče, platí, že bouřlivá atmosféra mu pomáhá. "Strašně moc se těším, až to vypukne. Každý bod bude důležitý a my potřebujeme získat tři," řekl Štěpánek.

Karvinský rodák zopakoval, že je fyzicky připravený hrát ve všech třech dnech. "Vím, co mě čeká a co mě nemine. Jsem to připravený odevzdat všechno, co umím. Jsem připravený na všechny tři dny a dát do toho celého člověka," řekl tenista.

Autoři: